Vroeger was Sonic cool. De blauwe egel was stoer, supersnel en een geduchte rivaal voor de een of andere loodgieter met een grote snor. Helaas leek het er op dat Sega de snelheidsmaniak liet sterven. Kan Sonic Forces hem weer reanimeren?

Sonic Forces krijgt van alles wat. De moderne Sonic, de klassieke Sonic, alle oude en nieuwe vrienden en de mogelijkheid om je eigen character te maken. Sega noemt dit dan ook een game voor de fans en ik werd er als Sonic fan dan ook best blij van.

Het beste van alles

Al die verschillende characters zijn niet alleen cosmetisch, maar hebben ook echt een functie. Met de klassieke Sonic bijvoorbeeld, speel je ook de klassieke 2D stijl. Dus als een malle van de ene kant van het level, naar de andere kant rennen en springen. Ondertussen uiteraard ringen verzamelen en gevangengenomen dieren bevrijden.

Met de moderne Sonic moet je denken aan bijvoorbeeld Sonic Adventure 2: Battle, die ooit voor de Gamecube verscheen. Supersnelle 3D actie, doldwaze loopings en dikke fun.

Dan is er nog je eigen customisable character. Je kunt kiezen uit 7 verschillende dieren met elk hun eigen kwaliteiten. Check anders dit artikel nog eens voor meer details daarover. Dit character maakt gebruik van wapens, de Wispons. Hiermee kun je zowel aanvallen, als platformacties uitvoeren. Zo had ik vanmiddag een elektrische zweep waarmee ik vijanden aan kon vallen, maar mezelf ook als een razende langs rijen ringen kon verplaatsen.

Je eigen custom character werkt in deze game ook samen met de moderne Sonic. Letterlijk ook, want ik heb een level mogen spelen waar je samen moest werken met Sonic. Dit deed wel wat denken aan de originele Sonic games van 20 jaar terug, waar je met Sonic en Tails samen kon spelen.

Sonic vertoont weer levenstekenen

Wat ik vandaag heb gespeeld stemde me enorm tevreden. Alle elementen die tof waren uit de vorige games kwamen terug, evenals characters als Knuckles en Shadow the Hedgehog. Het verhaal wilden ze nog weinig over kwijt, dus hoe ze allemaal samegekomen zijn blijft nog vaag.

Wel maakte ik me een beetje zorgen over de duur van de levels. Die waren erg kort, maar ik heb het vermoeden dat ze gewoon stukjes geknipt hebben uit een groter geheel, zodat we alle elementen konden proberen.

Hoe dan ook, ik heb enorm veel zin in deze game en vertrouw erop dat Sonic er wel weer bovenop komt. Hij laat in elk geval alweer wat tekens van leven zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties