Firstlook had genoeg race-spellen te bieden. The Crew, Driveclub en Project CARS waren  aanwezig. Die eerste twee waren flink aanwezig, zelfs op meerdere stands. Voor Project CARS moest ik echter ergens achter in een hoekje op de stand van Coolermaster zijn. Zonde, want het is de beste racer van de show.

Community Assisted Racing Simulator; daar staat de afkorting CARS voor. Een game in ontwikkeling door Slightly Mad en gefinancierd door de community. Op First Look kreeg ik de gelegenheid om deze “higly anticipated” game te spelen. Helaas op een PC, maar wel met de Oculus Rift en dat is ook wel lekker.

Kort voordat ik achter het stuur van Project CARS kroop kon ik bij Ubisoft The Crew spelen. Van Project CARS verwachtte ik toch wel iets meer, meer racegame, meer gevoel, datgene wat ze ook beloven te zijn.

Nat wegdek

En dat hebben ze zeker waargemaakt. Je hebt hier echt met een volwaardige racegame te maken. De manier waarop je de auto moet controleren alleen al: op tijd remmen, dan niet al te veel gas in de bocht en oppassen bij een nat wegdek! Ik snap ook dat niet iedereen op zoek is naar zo’n soort racer en liever gewoon een potje door de stad knalt. Toch denk ik dat Project CARS elke type gamer een bepaalde uitdaging kan bieden, zonder onvergeeflijk te zijn. In het begin vloog ik ook wel eens van de baan, toch kon ik gauw met de rest van de stroom mee. Ik hoop dat er straks duidelijk verschillende niveau’s zijn voor verschillende moeilijkheden. Daarnaast heb je natuurlijk ook genoeg vierwielers om mee te rijden over verschillende banen. Denk daarbij aan meer dan 100 auto’s en alle bekende tracks.

Nog meer nat wegdek

Ik kan weinig zeggen over de visuals. Ik had weliswaar de 1080p variant van de Oculus Devkit op mijn hoofd. Toch waren de graphics ontzettend blurry, dat viel me echt tegen. Dat het hier om een softwarematig issue gaat moge duidelijk zijn en zal ook ongetwijfeld gefikst gaan worden. Natuurlijk ken ik de screenshots en filmpjes. Ik stond er dan ook niet van te kijken dat ik de game mocht uitproberen in de regen. Bij nat weer ziet de game er toch wel op z’n best uit. Even vertrouwende op de screenshots en filmpjes ziet de game er sowieso belachelijk goed uit. Helaas kon ik weinig van die pracht en praal meekrijgen.

Uitkijken

Van alle racers kijk ik toch het meest uit naar deze game. Mijn speelsessie bevestigde dat gevoel nog maar eens. Helaas moeten we nog wel even wachten, want wat laatste probleempjes hebben ervoor gezorgd dat we Project CARS pas in maart kunnen spelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties