Dagboek van een Trapper genaamd Martin

11.10.2014

We zitten met ons team in ons vliegtuig op weg naar de planeet Shear. De dicht begroeide planeet is al een uitdaging op zich. Gelukkig heb ik Daisy, mijn trouwe viervoeter bij me. Ze kijkt me ernstig aan, ze weet dat we tot de tanden toe gewapend zijn, maar de strijd met een monster aangaan is een gevaarlijk business. Gelukkig heb ik mijn gear, bestaand uit een harpoen, assault rifle en een dome vanmorgen nog gecheckt en alles werkt. Het schip schokt, we worden  klaar gemaakt voor de landing. 3, 2, 1, GO! Met onze jets springen we uit het vliegtuig om vervolgens op het zachte gras van Shear te landen.

3_evolve

 

Hunt or be hunted? 

Daisy trekt aan haar ketting, ze is iets op het spoor. Ze rent naar een punt waar ze voetsporen ziet van een groot monster. In de verte hoor ik een brul. Het monster Bas, zit het karkas van een ander beest te verorberen. Ik schiet hem in zijn rug, van schrik rent hij weg. Ik roep mijn teamgenoten bij me! Ik gooi mijn dome uit. BAM! met een harde dreun, klapt monster Bas met zijn lichaam tegen de dome aan. Hij zit vast. We proberen hem te schieten. Hij gooit rotsblokken naar ons toe, een rotsblok raakt mij. Zwaar bloedend ga ik door. Gelukkig is de medic in de buurt om mij weer op te lappen. Het monster spuugt nog een keer vuur, wij weten dit te ontwijken.  Met een harde dreun, klapt hij tegen de grond . Hier zal menig andere hunter jaloers op zijn, wat een trofee!

Bas het monsterrrrrrr: Graaaaaaawl!!

Graaawl! Pas op, hier komt het monster Bas! Nou ja, pas op. Achteraf niet echt eigenlijk. Beetje overmoedig misschien? Ex-GK Dennis (tegenwoordig bekleed hij de functie van pr-manager bij 2K Games) benoemde mij (Bas) als monster. Ik schreeuwde vervolgens als een monster en zei dat ik het klusje wel even zou klaren. Nou hier geldt hoogmoed komt voor de val, want ik ging glorieloos ten onder. Tenminste, tot zekere hoogte.

Ik begon namelijk goed. Ik wist mijn tegenstanders te belagen en mijn focus lag vooral op het killen van de medic. Logisch toch? Maar daarin faalde ik helaas. Plots werd ik gevangen door een net en kon ik geen uitweg meer vinden. Het monster is definitief gevangen en Martin is de dader. There’s no way out! Zo ben ik met het monster aan mijn eind gekomen. Volgend keer beter zal ik maar zeggen. My revenge shall be sweet!

(redacteur Bas van 3nter, heeft dit stuk geschreven)

Evolve rockt Firstlook

Waar anderen lang in de rij moesten wachten, hadden wij het geluk dat we mochten voorkruipen. Hulde aan 2K. De verwachting van deze game lagen er hoog. Ze hadden tenslotte een aantal dikke awards gewonnen tijdens de E3 en Gamescom. Hier de awards even op een rij.

E3 2014:  “Best of Show”, “Best Console Game”, “Best Action Game” en “Best Online Multiplayer”.

Gamescom 2014: “Best of Gamescom”, “Best online multiplayer game”, “Best game for PC” en “Best game for Xbox”.

De game zelf 

Nadat Dennis ‘PR man” ons voorzien had van de nodige uitleg en een teamverdeling had gemaakt, mochten we de game gaan spelen.  We speelden op een pc maar 2K verzekerde ons dat de Xbox One graphics heel dicht in de buurt komen van de pc versie. In het laadscherm kon je het speelbare character nog aanpassen maar ik had weinig tijd om dit te doen.  Het spel verliep soepeltjes, geen lange laadtijden en de engine liep ook lekker. Er zaten geen bugs in de demo die wij speelden. Dit vind ik een groot compliment voor een game die, weliswaar is uitgesteld, maar pas in februari uitkomt.

We hadden het monster vrij makkelijk gevonden. Het level mag daarom van mij in de definitieve versie wel wat groter. Ik heb niet kunnen achterhalen of dit de definitieve grootte is voor het level. Het is zo namelijk niet eerlijk voor het monster. We hadden hem vrij snel te pakken en hij had amper de kans om groot en sterk te worden.  Voor de rest lijkt alles mooi uitgebalanceerd. Je hebt assault gasten. Deze gasten doen de heavy damage. Een andere class heet de medic, deze kan zijn teamgenoten healen of reviven. Tot slot de trapper. Dit is de teamcaptain, hij kan doormiddel van sporen het monster vinden en hem ook gevangen houden.  De andere speelbare class genaamd support Heb ik niet kunnen checken.

Conclusie

Dit is hardcore tikkertje spelen voor volwassenen. Een uniek spel. Ik ging met een big smile de stand uit. Dit heb ik jaren al niet meer meegemaakt. Dit is next-gen mensen! Waarom? Het idee is super en de graphics zijn mooi. Wow!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties