Na jarenlang nieuwtjes hier en daar is het nu dan eindelijk officieel. De Halo tv-serie komt er aan en er wordt groots uitgepakt.

Showtime-baas David Nevins kondigde vandaag aan dat er een seizoen komt met 10 episodes gebaseerd op de epische Halo-franchise. Showtime, van onder andere Billions, Homeland en Dexter, zegt dat dit hun meest ambitieuze serie ooit is en dat de lang wachtende fans rijkelijk beloond worden.

De serie speelt zich af in het Halo-universum in het klassieke conflict tussen de mensheid en de Covenant. “Halo” is de voorlopige werktitel en Kyle Killen (Awake) en Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes) zullen onder meer de productie, het schrijven en het regisseren overzien. De serie zal episodes van een uur hebben en de productie zal beginnen in het voorjaar van 2019.

“In de tv-geschiedenis is er nooit genoeg goede science-fiction geweest” zegt Nevins. “Kyle Killens scripts zijn aangrijpend, uitgebreid en prikkelend. Rupert Wyatt is een geweldige wereld-opbouwende regisseur. En hun visie voor Halo zal de fans aangrijpen terwijl de gewone kijker ook in een wereld worden gezogen van complexe karakters die te vinden zijn in het unieke universum.”

In tegenstelling tot eerdere berichten is het nog maar de vraag of Steven Spielberg zich nog gaat bemoeien met de productie. Zodra we meer horen laten we het jullie weten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments