De Master Chief collection was al een voorproefje op het backward compatibility idee van Microsoft. Je kon eindelijk alle oude Halo titels (waar Master Chief de hoofdpersoon was) spelen op je Xbox One. Voor de Halo fans is dit uiteraard genieten. Maar helaas zat niet iedere Halo titel in dit pakket, daar komt eindelijk verandering in. 

Er is een heel scala aan Halo games die nu te spelen zijn op de Xbox One. De allereerste Halo game, Halo: Combat Evolved  heeft uiteraard al een remake gekregen in 2011 en deze is ook te vinden in de Master Chief Collection. Ook Halo 2 heeft een remake gekregen, speciaal voor de Master Chief Collection gemaakt. Uiteraard zit de topper Halo 3 ook in het pakket en als laatste is ook Halo 4 in de Master Chief Collection te vinden. Hiermee zijn bijna alle grote titels al te spelen op de Xbox One.

Logischerwijs missen er dus wél een aantal titels uit het Halo plaatje. Dit komt doordat de games van de Master Chief Collection ook echt het personage Master Chief moesten bevatten (captain obvious). Daarom zien we Halo 3: ODST, Halo Reach en Halo Wars niet in deze verzameling terug. Uiteraard was niet iedereen het hier mee eens, af en toe kijk je naar je BR en verlang je toch weer terug naar die DMR van Reach. Helaas hebben ze nog niet door dat niemand gelukkig wordt van de Assault Rifle. Die hadden ze wél weg mogen laten. Gelukkig kunnen we binnenkort ook gaan genieten van het Noble Six team, want Halo: Reach is officieel toegevoegd aan de lijst van backward compatible games. Reach zal nog niet met de release van het programma beschikbaar zijn, als het goed is volgt deze titel in december.

Om weer even goed in de Reach sferen te komen heb ik een aantal achievements op een rijtje gezet.

Reach1

Reach2

Reach3

Reach4

De eerste twee zijn een beetje lastig, vooral die eerste is echt een sucker. Maar dat betekent ook dat je weer heel wat uren kunt aankloten om weer achievements te krijgen. Want die pling horen blijft toch iedere keer weer een stukje geluk in het leven. Gelukkig is Reach niet alleen maar lastig en heb je ook achievements zoals ”That’s A Knife”. Want die haal je binnen een minuut als je het spel aan hebt gezet. Tenminste wel als je net zoals ik houd van een lekkere mep uitdelen. Ook staat onze grote vriend YouTube bomvol met allemaal gameplay. Ik ben eerlijk gezegd wel blij dat ik deze knul nooit ben tegen gekomen in een online potje.

Ik weet in ieder geval waar ik me de komende tijd mee bezig ga houden. Halo 2 en 3 heb ik net weer uitgespeeld, dus tot Reach er is kan ik nog even aan de slag met 1 en 4. Nog even geduld dus, speel eerst Fallout 4 of Halo 5 maar uit, indien je dat nog niet hebt gedaan. En daarna kunnen we weer genieten van een mooi potje Reach.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments