Update 30-12

Ondertussen heeft Microsoft iets van zich laten horen. Niets spectaculairs maar de gebruikelijke “we weten ervan en zijn er mee bezig” oftewel de officiële versie:

We’re aware some users are experiencing issues playing Halo: Reach via Xbox One Backward Compatibility. The Xbox engineering team is currently looking into the issues and are working to address them.


 

Deze zomer kwam Microsoft met het blije nieuws dat er een shitload aan oude games van het 360-tijdperk middels backward compatibility naar de Xbox One werd gehaald. Halo: Reach werd onlangs uitgebracht voor dit programma en blijkt na veel negatieve reacties onspeelbaar.

Sinds maandagnacht is er op de subreddit voor Xbox One veel geklaagd over de BC-service van Microsoft. Naast de Halo-game is er ook geklaagd over de Gears of War games, Fable 2 en Mass Effect 1. De meeste games hebben inmiddels een patch gekregen en lopen nu redelijk soepel. De problemen die worden beschreven hebben veel met framerate te maken. Ook onze redacteur Niels bevestigt dat bijvoorbeeld Gears of War: Judgment verre van soepel loopt qua framerate.

halor

Ik hoop dat Halo: Reach de laatste BC-game is waarmee Microsoft loopt te prutsen tijdens release. Als je een service aankondigt, geld en servers beschikbaar stelt, dan moet je het wel goed doen. Het zou jammer zijn als gamers na te veel negatieve publiciteit niet meer naar hun oude games omkijken. Nostalgische momenten met je vrienden beleven is natuurlijk geweldig en het is goed dat Microsoft het ons alleen maar makkelijker maakt om deze te realiseren. Ik weet zeker dat met een beetje extra moeite de BC-service een groot succes kan worden.

Persoonlijk vind ik het voor de “on-going console wars” ook jammer dat dit toch weer gebeurt. Microsoft is staat altijd bekend om haar goeie services en deze slordige momentjes kan onze Xbox One gewoon niet gebruiken. 2015 was een topjaar voor de Xbox One Microsoft! Zet die stijgende lijn nou gewoon door in 2016!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments