Ontwikkelaars kunnen al een tijdje aan de gang met de HoloLens. Maar waar is men dan mee bezig?

Microsoft geeft zijn eigen HoloLens-ontwikkelaars deze week groen licht om een tipje van de sluier op te lichten over hun werkzaamheden rondom dit apparaat. Het bedrijf vraagt of men korte demonstratieclips wil delen via Twitter met de hashtag #MadeWithHoloLens. De collectie van 7 of 8 seconden durende video’s laten een aantal nieuwe toepassingen zien voor de augmented reality headset.

 

Eén van die demo’s, gemaakt door HoloLens program manager Varun Mani, laat beelden zien van Halo 5 die naar de HoloLens headset wordt gestreamed waarbij Mani de game speelt op een virtueel scherm die in zijn huiskamer zweeft.

Je kan vanaf vandaag ook ideeën voor apps naar Microsoft sturen. Het winnende idee zal zijn eigen HoloLens ontwikkelteam toegewezen krijgen. De Halo 5 video laat zien hoe het gamen op een virtueel scherm eruit zal gaan zien. Zoals al eerder opgemerkt is de beeldhoek van de HoloLens prototype nogal smal en laat het de virtuele beelden maar in een klein vlak zien. Het is onduidelijk hoe Mani en andere uploaders het beeld met fullscreen view kan laten zien. Tijdens de live presentaties moest Microsoft altijd gebruik maken van grote en kostbare camera’s om zo aan de kijkers te kunnen tonen wat een HoloLens gebruiker ziet.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Gijs K
Gijs K
7 jaren geleden

Zit wel een dikke vette vertraging in zo te zien!