De hype rond het Battle Royale genre is op dit moment op zijn hoogtepunt. Alles krijgt een Battle Royale mode. Een van de grote titels zien we niet naar de One komen. Tenminste, nog niet…

We hebben het over de shooter H1Z1 die eerder dit jaar voor de pc uit early access is gekomen en die op weg is naar de PS4. Tot nu toe is er nog geen sprake van een Xbox One versie. Die komt er misschien wel.

Twee jaar geleden zagen we al onthullingen omtrent de PS4 en X1 versies van H1Z1. Maar na een paar veranderingen wat betreft de visie op het spel, gingen deze twee versies in de ijskast en ging de focus naar een free-to-play pc versie. Nu is er weer zicht op een console release.

Tijdens een interview met de Lead Systems Designer van Daybreak, Anthony Morton, liet deze weten dat men nog steeds kijkt naar andere platformen. Voor nu hangt men nog aan hun Sony erfenis vast en dit verklaart ook waarom de focus nu op de PS4 ligt. Het bedrijf Daybreak Game Company stond eerder bekend als Sony Online Entertainment, een interne Sony studio die bekend zijn door EverQuest en PlanetSide. Dit verklaart ook waarom men alleen richting PS4 denkt, dat is het platform waar ze bekend mee zijn.

Of er een Xbox One versie gaat komen, is dus onbekend maar het is duidelijk dat men die versie nog steeds niet afgeschreven heeft.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments