Pre-alpha beelden staan niet gelijk aan het uiteindelijke product, een les die veel mensen online nog moeten leren. Mede ontwikkelaars tonen eigen game in de verschillende stadia om dit duidelijk te maken.

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten is er veel beeldmateriaal van GTA6 gelekt afgelopen 18 september. We hebben er als redactie voor gekozen om de beelden niet te delen. Het was anders geweest als er wellicht bijvoorbeeld een stukje van de trailer was gelekt, maar het voelt niet goed om andermans werk te laten zien zonder dat het überhaupt klaar is voor het publiek. Dat is natuurlijk exact wat er WEL gebeurde de afgelopen dagen. Er zijn veel details vrij gekomen over de game en de beelden zijn duidelijk beelden van de ontwikkeling waarbij de game nog niet eens in een alpha stadium zit. Alle beelden schijnen ook 3 tot 7 jaar oud te zijn, maar online werd daar niet naar gekeken. Dus je hebt nu al mensen die zeggen ‘heuh, dit ziet er gewoon uit als GTA5, ik ga dit niet kopen’. Mensen zijn dom, dat weten we allemaal en daar hoort ook bij dat men al voorbarig conclusies trekt.

Andere ontwikkelaars zoals Paul Ehreth van Remedy Entertainment laten op Twitter weten hoe bijvoorbeeld hun game Control er uit zag in de alpha fase, terwijl het een game was die later prijzen heeft gewonnen voor de graphics. Op deze manier tonen ze aan dat er een wereld van verschil zit tussen de stadia van ontwikkeling van een game en roepen hiermee begrip op voor de situatie van Rockstar Games (de ontwikkelaar van GTA).

Ook hieronder een tweet over Horizon: Zero Dawn.

FBI doet onderzoek

De lek van GTA6 voelt aan als één van de grootse lekken in de geschiedenis van games en niemand profiteert hier van. Wij zien puur beelden van een game die nog niet eens destijds in de alpha fase zat en de ontwikkelaar kan niet laten zien hoe de game er echt voor staat of überhaupt op eigen voorwaarden aankondigen dat GTA6 er aan komt. Rockstar liet weten over de lek dat het inderdaad om GTA6 gaat en dat het materiaal op illegale wijze is verkregen:

De hacker die al het GTA6 materiaal heeft gelekt zou een paar dagen ervoor ook al Uber hebben gehackt. De FBI is inmiddels ingeschakeld voor de hack van Uber en is op zoek naar de dader. Het zou gaan om een groep genaamd ‘Lapsus$’ die het afgelopen jaar ook al andere tech bedrijven als Microsoft, Samsung en Nvidia zou hebben aangevallen.

GTA6 beelden binnenkort vanuit Rockstar?

De lek is natuurlijk helemaal kut. Het staat niet garant voor de game en wie weet is er natuurlijk van alles veranderd door de jaren heen. Het is al vanaf 2014 in ontwikkeling en dat is bijna 8 jaar geleden! In de update van Rockstar lezen we dat ze wellicht binnenkort zelf met een trailer komen. In andere bronnen van GTA6 lezen we dat een eventuele release gepland zou staan voor Q4 2024 en een trailer release in Q3 2022. De release van 2024 zou overeenkomen met eerdere geruchten die over het marketingbudget gingen van uitgever Take Two Interactive. De trailer release zou heel fijn zijn als die dit jaar nog komt. Ergens verwacht ik het pas volgend jaar, maar we zitten nu nog maar 2 jaar van 2024 af, dus het zou nog kunnen voor Rockstar’s standaarden van trailer releases (dit doen ze meestal korter op de release dan bijv. andere games die dan nog 4 jaar in ontwikkeling zijn).

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments