Aandeelhouders willen winst en ze zetten hun geld in op GTA6, of dat lijkt in ieder geval zo want Take Two noemt officieel geen titel.

Take Two is de uitgever van Grand Theft Auto (GTA) en casht dus al een tijdje door het grote succes van GTA5 (het meest verkochte entertainment product van de industrie). De aandelen van het bedrijf gingen gisteren ineens omhoog. Hoe kwam dat? Hoewel het niet zwart op wit werd gezegd door CEO Strauss Zelnick, werd er wel behoorlijk naar gehint dat GTA6 in de pijplijn zit voor het fiscale jaar van 2025 (die start op april 2024). Dat kwam uit een inkomstenrapport van het bedrijf. De beste man deed een prognose voor het bedrijf voor de komende jaren qua inkomsten en deze prognose was gebaseerd op ”meerdere zeer bekende langverwachte titels”.

We weten eigenlijk al jaren dat GTA6 in 2024 uit komt. Afgelopen jaren kwamen er rapporten naar buiten dat Take Two’s marketing budget ineens wel heel groot werd in het fiscale jaar van 2025. De release datum van GTA6 tussen april 2024 en april 2025 lijkt nu toch wel iets meer aannemelijk te zijn als de CEO een ”periode van groei” aankondigt voor de aandeelhouders (tenzij hij snel stiekem wil cashen op de aandelen).

Uiteraard willen we bij deze informatie vermelden dat er nergens in het inkomstenrapport van 17 mei letterlijk staat vermeld dat het om GTA6 zal gaan. Maar je kunt de optelsom natuurlijk wel doen.

Wat mogen we verwachten?

Alle ogen zijn gericht op 2024. Door de lek van 2022 weten we de locatie, dat lijkt toch Florida te gaan worden met Vice City (Miami). We gaan wellicht aan de gang met vrouwelijke hoofdpersonages en we zien ook dat de animaties van kleding sterk zijn verbeterd (lekker belangrijk). We snakken uiteraard allemaal naar de eerste trailer die Rockstar waarschijnlijk eind dit jaar zal droppen. Het wordt leuk om te zien hoe de titel gebruik zal maken van de Xbox Series X en PS5. Tegen die tijd is er wellicht al een Xbox Series T(urbo) of U(ltra) en PS5 Pro waar GTA6 naar toe komt en extra grafisch geweld biedt.

Gissen is het enige wat we doen, maar hopelijk komt daar na 10 jaar toch een keer een einde aan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties