Uitgever Take-Two Interactive heeft wat cijfers bekend gemaakt over GTA V. Het zijn duizelingwekkende cijfers waarmee gegooid wordt, dus ga er even goed voor zitten. 

GTA V is 54 miljoen keer verkocht, gecombineerd over alle platformen waar GTA V op uitgebracht is. PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en pc dus. Hiermee is GTA V één van de best verkopende (multiplatform) games aller tijden en dit zal alleen maar meer gaan worden in de toekomst. Er zijn slechts 3 games die meer verkocht zijn dan GTA V namelijk Tetris met 100 miljoen, Wii Sports met bijna 83 miljoen (lolwut? Yeah, i know, een Wii game die goed verkoopt!) en Minecraft met 70 miljoen. GTA V staat nu dus netjes op de vierde plaats en dat voor een game die net geen 2 jaar oud is. Chapeau voor Rockstar! Nog even een leuk cijfertje voor ons als Xbox boys; de best verkochte Xbox exclusive game is Kinect Adventures op de
Xbox 360 met 24 miljoen verkochte exemplaren. Wat nou Kinect is shit!

GTA-V-infinite-money-620x400

Even terug naar GTA, die 54 miljoen verkochte exemplaren leveren zo ongeveer 3 miljard euro op. Als de games voor de reguliere prijs verkocht zijn dan. 3 miljard, laat dat even inzinken. In 2009 was Nederland volgens de Telegraaf ongeveer net zoveel waard. Dit betekend dus dat GTA V is dus net zoveel waard als sommige landen! De mensen die nu nog zeggen dat gamen en games zonde van je tijd is en dat je dat niet serieus moet nemen, moeten zich toch eens in deze cijfers gaan verdiepen. Gaming is huge, de hele game-industrie is op dit moment bijna gelijkwaardig aan de Hollywood filmindustrie. De verwachting is dat de game-industrie alleen maar groter gaat worden, goed nieuws voor ons als gamers dus. We gaan een zonnige toekomst tegemoet met z’n allen, hooray for gaming!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments