Een van de meeste geanticipeerde game van de vorige en huidige generatie is toch wel GTA V. En dat blijkt maar uit de cijfers die keer op keer elk record weten te verbreken…

2013 was het jaar waarin de nieuwste GTA gelanceerd werd. Een prachtig moment voor menig gamer onder ons en wat was dat een succes. Dat een game zó goed zou zijn hadden maar weinig mensen verwacht, maar Rockstar deed het gewoon even. Wat wel bijzonder is, is dat de meeste games hun charme na verloop van tijd toch wel verliezen, dat is bij dit pareltje zeker niet het geval. Sterker nog, het gaat alleen maar beter en beter met Grand Theft Auto 5!

Verkooprecords

Vier jaar na de release weet GTA V over 2017 een totaal van 15 miljoen exemplaren te verkopen, VIER jaar! Dat is natuurlijk niet te vergelijken met games als Battlefront II met zeven miljoen exemplaren over 2017 en Super Mario Odyssey met negen miljoen. De teller staat hiermee alweer op ruim 90 miljoen verkochte exemplaren. Ongelofelijk toch?

GTA Online is overigens ook echt immens populair, zoals je wellicht al wist. In december 2017 wist GTA Online zijn meest succesvolle en drukste maand te realiseren, mede dankzij The Doomsday Heist update natuurlijk.

Klinkt allemaal als rozengeur en maneschijn, maar is dat wel zo? Want waarom zou Rockstar aan een nieuwe GTA gaan werken als de huidige, zoals ze zelf zeggen, nog genoeg geld in het laatje brengt? Daarnaast zal dit jaar Red Read Redemption op de markt verschijnen, dus het lijkt mij dat ze het voorlopig wel druk zat hebben. Ik verwacht dat het nog wel even gaat duren voor we een nieuw deel in deze gewelddadige en geweldige reeks mogen verwachten :-(. Maar goed, wat veel belangrijker is: speel jij GTA nog? Laat het weten via onze Facebook Poll!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments