Het NeoGAF forum en GTAforums.com gaan op dit moment nogal los op Rockstar. Zij zijn van mening dat de current-gen versie van GTA 5 een downgrade heeft ontvangen. Naast een screenshot is er ook een video verschenen waar het toch redelijk duidelijk te zien is, als je er wel echt goed op let.

We zien onder andere dat er minder detail lijkt te zijn op de grond en er lijkt ook sprake te zijn van een slechtere anisotrophic filtering, wat eigenlijk op de scherpte van textures neerkomt. Dat is dus nu een stuk waziger zoals te zien is in de video. Daarnaast laat de video ook zien dat de draw distance een stuk slechter is geworden, want we zien ineens auto’s uit het niets verschijnen en voorheen was dit niet het geval. Dit alles is nog redelijk te verwaarlozen, aangezien ik het zelf helemaal niet heb gemerkt toen ik het onlangs speelde. Wat echter wel heel jammer is, is dat de autoschade duidelijk minder realistisch is en ook dit is in de video te zien.

Beide forums denken dat Rockstar de framerate wilde verbeteren en dit ging ten koste van wat mooie grafische effecten, maar ook de schademodellen van de auto’s. Rockstar zelf heeft nog niets laten weten, maar het bewijs is er wel degelijk in de video. Een tijdje terug kreeg Rockstar veel klachten van de fans, want de vegetatie zoals bomen waren statisch en bewogen niet realistisch mee in de wind, zoals de aankondigingstrailer van de game wel toonde. Het bedrijf heeft dit toen gefixt en nu zien de bomen er mooi en realistisch uit in de game. We moeten nu afwachten of Rockstar ook de schademodellen weer terug gaat brengen naar hoe ze eerst waren. Het is idioot genoeg dat de Xbox 360 versie gewoon betere schademodellen heeft op dit moment.

Het mag natuurlijk echter ook een klein beetje als goed nieuws gezien worden, want de framerate is er dus beter op geworden. Het is alleen erg spijtig wanneer realistische schademodellen hier dan ook onder komen te lijden.

Bekijk de video hieronder en houdt XboxNederland in de gaten voor de laatste updates over dit nieuws.

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niels van der Grift
Niels van der Grift
9 jaren geleden

Dan ben je blij dat de volgende maand een PC versie wordt geleverd 😀