Grounded tikt 15 miljoen spelers aan en viert dit met nieuwe content update!

De ontwikkelaars van Obsidian Entertainment hebben de slingers opgehangen. De populaire survival co-op game van de Xbox Game Studios heeft 15 miljoen spelers in haar achtertuin verwelkomd. Dat wordt gevierd door update 1.1. uit te brengen! Wat staat je te wachten?

Sinds de release afgelopen september hebben de ontwikkelaars beslist niet stil gezeten. Er is hard gewerkt aan update 1.1 en met deze update wordt weer het nodige aan Grounded toegevoegd. In bovenstaande developer blog wordt besproken wat je mag verwachten. In dit artikel een korte samenvatting:

Feestmaand

Allereerst kun je als speler aan de slag met het inrichten van je stulpje. Deze moet natuurlijk wel klaar zijn voor de feestdagen. Als speler kun je dus kerstbomen en kerstversiering gaan craften. Deze special items kunnen alleen in de maand december gekocht worden. Als je eenmaal in het bezit bent van de blueprints kun je deze wel het hele jaar door craften.

Grotere rugzak

Een grotere rugzak is toch wel één van de features waar ik het meest enthousiast van word. Niets zo fijn als lekker de tuin verkennen en weten dat je genoeg ruimte hebt om resources te verzamelen. In de 1.1 update worden dan ook 10 slots aan je inventory toegevoegd! Daarnaast krijg je als speler de mogelijkheid om drie hotpouchs settings vooraf in te stellen. Dit is erg handig als je op verkenning gaat en voor bepaalde gebieden liever andere gear aantrekt.

Ziplines

Uren zijn Pethor, Jeff en ik bezig geweest om ziplines door de achtertuin te trekken. Vanaf update 1.1 is het mogelijk om ook ziplines omhoog te gebruiken. Super efficiënt en wat mij betreft een uitstekende toevoeging! Je zult wel eerst de assistent manager boss moeten verslaan om hier toegang voor te krijgen.

Base building

In update 1.1 zijn verschillende nieuwe opties toegevoegd om te bouwen. Met name zijn er meerdere opties voor de mushrooms beschikbaar. Ook is het vanaf nu mogelijk om de belichting te regelen door verschillende kleuren te kiezen, maar ook de helderheid en saturatie kan aangepast worden.

Quality of Life verbeteringen

Naast het toevoegen van nieuwe content, worden in de 1.1 update ook verschillende verbeteringen doorgevoerd. Eén van de voornaamste is de mogelijkheid om trial markers een naam te geven. Ideaal om je weg door de achtertuin te vinden en belangrijke resource plekken te markeren.

Met de komst van update 1.1. is het ook mogelijk om direct vanaf palets te bouwen. Wat betekent dit? Zet een palet met hout in de buurt en de blueprints van je bouwwerk zal automatisch het hout van de palet pakken. Scheelt weer een hoop gesjouw!

Verder is het mogelijk om te respawnen bij de dichtstbijzijnde field station. Gebruik je spicy weapons op bijvoorbeeld weevils dan droppen die direct gebakken vlees! Gebruik je salt weapons? Dan dropped de weevil jerky meet. Wil je pijlen afschieten? Dan is het vanaf nu mogelijk om het type pijl in je radius te selecteren. En… je snap het al. De QoL verbeteringen die zijn doorgevoerd zijn eindeloos. Wat mij betreft zeer welkome verbeteringen. Maar check het vooral ook even zelf in bovenstaande videoboodschap van de ontwikkelaars. De belangrijkste staan in ieder geval in dit artikel genoemd!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments