In deze tijd van snelle releases is het maar de vraag of je een game ooit uitspeelt. Wat blijkt, je bent niet de enige met dit probleem.

Ik persoonlijk ben er zeker schuldig aan. Een backlog van hier tot yesterday, games waar ik druk in bezig ben en hopla, een nieuwe titel komt uit en ik ga daar weer mee aan de slag. Of de verleiding van even met wat vrienden een multiplayer doen komt om de hoek kijken. Ondertussen stapelen de titels zich op die ik nog steeds moet afronden. En daar zitten oude titels bij zoals Mad Max en Final Fantasy XV. Maar ook van de 360 games die ik nog heb staan, moeten er nog een paar uitgespeeld worden.

Dit blijkt een wereldwijd probleem te zijn. De meeste games worden door minder dan de helft van de mensen die hem gaan spelen afgemaakt. Erger nog, men haalt de streep halverwege nog niet eens.

Men heeft op de PS4 een meting gedaan en de cijfers zullen voor de Xbox spelers niet anders zijn. Wat is het resultaat van die games die wij ook kunnen spelen:

maar 22% heeft het verhaal van Arthur Morgan zien eindigen

Red Dead Redemption 2 heeft drie maanden na release maar 22% spelers die de game uit hebben. Dit betekent dat maar een vijfde van de spelers dit avontuur heeft uitgespeeld. Far Cry 5 laat 35,8% zien. De nieuwe Assassin’s Creed, Odyssey, behaalt net geen kwart, 24,6%, van alle spelers die hem gestart zijn. Bij Darksiders 3 ligt dit iets hoger, 37,9%. De game Crash Bandicoot, waar iedereen op los ging toen hij uitkwam, verveelde nog sneller. Maar 12,6% heeft deze volbracht.

En deze cijfer moet redelijk kloppen. Van alle games genoemd hier heb ik alleen Far Cry 5 volbracht. Red Dead staat op het zijspoor en Odyssey, die ga ik maar opnieuw spelen omdat ik mijzelf heb gedwongen om eerst Origins maar eens af te ronden. Hoe werkt dit bij jullie?

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Frags4Breakfast
Frags4Breakfast
3 jaren geleden

In het verleden was ik een echte competionist-nerd. Heel veel spellen tot grote frustratie op het moeilijkste niveau uitgespeeld. Ik wist een tijdje lang 80% vast te houden. Dit kwam voornamelijk door het bestaan van Achievements. Als er geen achievement te behalen was voor het uitspelen van het spel deed ik het ook niet.
Na mijn gamestop van 5 jaar ben ik nu meer een casual gamer, vooral veel multiplayer. Er liggen zelfs nog helemaal ongespeelde games te wachten….Dus ik vrees dat het hier niet anders is.

toetje1977
toetje1977
3 jaren geleden

Leuk onderwerp voor tijdens de volgende podcast Rob. Ik ben nogal autistisch, als ik iets start, moet het uit, en dan mag ik ook niks nieuws starten. Als ik het heb over verhalende games dan. Daar kan een Fifa, Forza Horizon of PUBG wel goed naast, of een indie. Laatst Superhot gespeeld, daar mocht ik van mezelf pas mee stoppen nadat ik de achievement voor 1987 red guys gekilled gehaald had. Nu bezig met the witcher, met een backlog van hier tot Tokyo vast in een spel van tientallen uren. Vette game wel, maar pas verder met mijn backlog na… Lees verder »

Martin
3 jaren geleden

Je kan aardig wat geld besparen door minder greedy te zijn😁