Met nog ruim een maand te gaan tot release, krijgen we steeds meer informatie over Xbox Game Studios vlaggenschip voor 2019: Gears 5! Lees je het laatste nieuws even met ons mee?

We kunnen wel stellen dat Gears (of War) een gevestigde franchise is met een rijke traditie. Eén van de aspecten waar de franchise op leunt zijn de iconische personages. Dom, Carmine, Marcus, The Cole Train, en nog vele anderen. Allemaal hebben ze een unieke bijdrage geleverd aan de verhaalvertelling, zijn ze in het bezit van specifieke (weapon)skills en hebben zij hun eigen levendige karakter.

Spelen met je eigen held

Het lijkt er op dat de ontwikkelaars van The Coalition de waarde van de verschillende personages goed in de smiezen heeft. Want, in Gears 5 zul je niet zonder meer met alle personages kunnen spelen. Je zult het moeten verdienen.

Laat ik als eerste noemen dat Gears 5 voorzien zal worden van gratis content updates na release. Er zullen multiplayer maps toegevoegd worden, je hoeft geen season passes te kopen en er worden je geen lootboxes door de strot geduwd. Toch krijg je niet alles gratis. Je zult uren moeten maken en challenges aan moeten gaan.

Je begint met een set aan personages waar je mee kunt spelen. Welke dat zijn is mij op dit moment nog onbekend. Door te spelen zul je echter weer nieuwe personages vrij kunnen spelen met verdiende in-game currency.

Grinden voor personages

Het kan natuurlijk zijn dat het je te lang duurt voordat je met jouw held kunt spelen. In dat geval kun je ook personages kopen. Je skipt dan als het ware het grinden. Het betreft hier echter geen lootbox. Je weet namelijk precies wie je koopt. Bovendien hoef je het niet te doen, je kunt het namelijk gewoon verdienen door (goed) genoeg te spelen. Echter, hoeveel tijd het kost om een nieuw personage vrij te spelen is nog onduidelijk.

Tuurlijk zou ik het liefst met alle personages willen spelen. Maar, desondanks ben ik toch niet direct tegen deze verandering. Over het algemeen vind ik het uitdagend om nieuwe personages of cosmetische items vrij te spelen, door uren te maken in een game en challenges aan te gaan. Dit zijn juist aspecten die een game voor langere tijd interessant kunnen maken. Voorwaarde hiervoor is wel dat de grind in verhouding staat tot de beloning en dat de gameplay voldoende gevarieerd is. Of dat bij Gears 5 ook het geval gaat zijn dat zullen we nog moeten gaan ervaren.

Wat vindt jij van deze ontwikkelingen? En welk personage kies jij zelf altijd? Zelf ben ik erg benieuwd hoe er in Gears 5 verder verdieping gegeven gaat worden aan het karakter van Kait. Zij zou zomaar eens mijn eerste keuze kunnen worden in de online multiplayer battles.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments