Uitgever THQ Nordic heeft laten weten dat zij Piranha Bytes hebben overgenomen. Wat zijn de uitgever en ontwikkelaar van plan?

THQ Nordic heeft de laatste jaren een aardige track record opgebouwd waar het gaat om overnames van (kleinere) studios. Denk bijvoorbeeld aan Black Forest Games en de verschillende studios van Deep Silver. Aan het lijstje van overgenomen studios kunnen zij vandaag Piranha Bytes toevoegen.

De in 1997 in Essen opgerichte studio van Piranha Bytes ken je mogelijk van de Gothic reeks en Risen. Helemaal onverwachts is de overname niet, aangezien de twee al eerder samengewerkt hebben. De laatste game die ontwikkeld is door Piranha Bytes, Elex, is namelijk uitgegeven door…precies: THQ Nordic.

Gevolgen voor Piranha Bytes

De overname zal geen directe gevolgen hebben voor de ontwikkelaars van Piranha Bytes. De studio zal gevestigd blijven in Duitsland. Verder benadrukt THQ Nordic dat de ontwikkelaars hun volledige creatieve vrijheid zullen blijven behouden. Waar momenteel aan gewerkt wordt is slechts gissen. Piranha Bytes zal in ieder geval blijven werken aan RPG’s en THQ Nordic zal hen faciliteren in het uitgeven van videogames. Zouden we binnenkort wellicht een Elex 2 kunnen verwachten?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties