Gone Home verscheen eerder op de pc en ontving onder andere een nominatie voor Game of the Year. Het goede nieuws is dat Gone Home ook naar de consoles komt en jawel, ook naar onze geliefde Xbox One.

Fullbright Company heeft aangekondigd dat Gone Home zijn Xbox One debuut zal maken op 13 januari 2016. Deze geheel nieuwe versie is gemaakt in de Unity 5 engine maar heeft als basis de originele versie van de pc. Leuke toevoeging is de 90 minuten durende behind-the-scenes die aan de game zal worden toegevoegd middels een voice over tijdens het spelen van de game. Ik hoop echter wel dat dit apart als soort docu te kijken valt. Als je de game voor het eerst aan het spelen bent kan je beetje gek worden van het gebrabbel over development van de game.

gone-home

Gone Home zal uitgegeven worden door Majesco independent publishing samen met partner Midnight City. Dit was eerst onduidelijk omdat Majesco wat financiële problemen kende. De plannen van Midnight City was eerder dit jaar in maart al onthuld maar de game was toen voor consoles nog niet echt in de maak. Daar is dus verandering in gekomen met de tijd. Of dit iets met de partnership te maken heeft van Midnight City, daar kunnen we alleen naar gissen.

gonehome_xmas_1920x1200

Er is nog niet gesproken over een eventuele Wii U versie van Gone Home, maar we hopen bij Xboxnederland dat de Nintendo fans deze game ook krijgen net als wij. Fullbright is intussen wel bezig met hun nieuwe titel naast Gone Home, genaamd Cibele. Zodra we meer informatie hebben over de Xbox One versie van Gone Home, dan lees je het uiteraard hier. Ikzelf zag wel wat in deze indie titel wat de toon heeft gezet voor andere titels zoals Allison Road.

Als afsluiter van dit artikel hebben we nog een trailer voor je van Gone Home.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments