Gigantic, de game waar twee teams van vijf tegen elkaar vechten en iedere speler zijn eigen aanvallen en tactieken kan uitoefenen, heeft weer een trailer!

We horen al een tijdje niks meer van Gigantic. Zo nu en dan worden er trailers uitgegeven met gevechten zoals je hierboven kan zien, maar daar houdt het bij op. Er is ook nog steeds geen duidelijke release datum. Toch word ik stiekem wel enthousiast van de beelden, vooral omdat het dus een free-to-play knokspelletje is en iedereen zijn eigen skills heeft. Het wordt ook allemaal prachtig vormgegeven en het ziet er ook soepel uit. De characters zijn uniek, de levels zijn mooi en de gevechten zien er spectaculair uit, maar… toch heb ik zoiets van: ‘Dit is gewoon standaard PvP in elke MMORPG ooit’.

Niet vernieuwend, maar is dat nodig?

We hebben regelmatig de discussie in gameland of een game vernieuwend moet zijn, of juist hetzelfde in een ander jasje. De gameplay in Gigantic is niet uniek. Als ik dat soort gevechten zoek, waar je twee teams hebt die punten moeten veroveren, dan start ik bijvoorbeeld World of Warcraft wel op en ga ik random battlegrounds doen (‘zit je die prachtige vormgeving van Gigantic nou te vergelijken met een spel uit 2005?’… ja). Toch heeft het spel wel iets betoverend en gezien het free-to-play is, kan je ook niet echt een miskoop doen. Maar hoe lang blijft het leuk? Een MMORPG kan PvP nog afwisselen met andere activiteiten, maar Gigantic heeft dat niet. Is het dus een game die je gewoon even een uurtje met vrienden speelt en dan weer weglegt? Ik heb dus nog mijn twijfels over de game. De trailers zien er supergaaf uit en dan wil ik direct spelen, maar ik heb ook het gevoel dat ik snel weer heb gezien (net als met PvP in MMORPG’s).

Wat vinden jullie? Instant download of heb je andere leuke games?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments