Pak het zoutvaatje er alvast even bij want dit verhaal moet wel met een flinke korrel zout genomen worden. Maar wie weet?

De Series X is the talk of the town de laatste weken. Geruchten worden afgewisseld met feiten en andersom. De huidige bezitters van een Xbox One werden vorige week al gerustgesteld. Je investering in die dure One X is geen weggegooid geld geweest. Games blijven minstens nog een jaar voor zowel Series X als One (X) op de markt komen.

Gisteren dook een nieuw gerucht op. Blijkbaar komt dit van wat insiders in de Xbox community. Zij claimen dat de Xbox Series X een ‘Windows Mode’ zal bezitten die spelers de optie geeft om in een Windows 10-omgeving te werken. Dit moet het mogelijk maken om Steam en de Epic Game Store te ondersteunen.

En dat houdt in dat je straks ook pc-games op je Series X zou kunnen spelen. Klinkt goed? Of toch niet? Het blijft een zeer vergezocht gerucht en zelfs als die Windows Mode in de console zou zitten, dan is het nog maar afwachten of het systeem het spelen van pc-games toe gaat laten. En moeten we dat wel willen? Pc-gamers en console-gamers zijn nu helder gescheiden. De een waant zich een meesterras (en de geschiedenis leert dat dat meestal niet goed afloopt), de ander zal dat een zorg zijn.

Aan de andere kant, kijkend naar de Xbox Game Pass die we ook al voor de pc hebben, is de wissel tussen de twee werelden ook weer niet ondenkbaar. Maar zoals gezegd, er moet wel een aardige berg zout op dit bericht gegooid worden. De toekomst zal het leren.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Kijkend naar cross-play en een steeds groter publiek willen aanspreken, lijkt dit me helemaal niet zo ver gezocht. Maar het mappen van controls wordt wel behoorlijk lastig bij sommige pc-spellen, kijkt me. Het lijkt me niet dat dat zomaar automatisch kan.

Trouwens: ‘Pc-gamers en console-gamers zijn nu helder gescheiden’? Ik haalde cross-play al aan en op dit gebied slaat Microsoft wel degelijk een brug om die scheiding ingedaan te maken. Sterker nog, het is de belangrijkste reden dat ik, van oorsprong pc-gamer, voor een Xbox koos.