Op het net is er een bericht verschenen dat Microsoft en Rockstar Games een partnership zijn begonnen om de GTA V story DLC een maand eerder op Xbox One en Xbox 360 uit te brengen en daarna pas andere platformen.

Het gerucht gaat dat de DLC aangekondigd zal worden tijdens Microsoft’s E3 persconferentie, vergelijkbaar met hoe Sony vorig jaar GTA V voor PS4 aankondigde tijdens hun persconferentie. De DLC zal voortborduren op de drie protagonisten, Michael, Franklin en Trevor. Het speelt zich af na de gebeurtenissen uit GTA V en het is nog onbekend waar het zich precies zal afspelen. De kans lijkt mij persoonlijk erg groot dat de drie mannen wederom Los Santos onveilig mogen gaan maken, al gaan er wel geruchten dat er nieuwe gebieden voor zowel GTA V als GTA Online geïntroduceerd gaan worden.

Shawn Fontano

GTA-Shawn FontanoAls we al deze geruchten mogen geloven, was het eerst de bedoeling van Rockstar Games om de DLC voor 2014 uit te brengen, maar vanwege de Xbox One, PS4 en PC versies en de Heists DLC besloot het bedrijf dit uit te stellen. De stemacteur van Franklin, Shawn Fonteno, onthulde eerder dit jaar al dat hij werk had geleverd voor de GTA V DLC en hij zei erbij dat het een groots project was en dat het project voor de ontwikkelaar topprioriteit had. Een vergelijkbare deal werd gemaakt tussen de twee bedrijven met GTA IV, toen The Ballad of Gay Tony en The Lost and Damned eerst 13 maanden lang exclusief voor Xbox 360 was en daarna pas naar andere platformen kwam. Gelukkig voor de PlayStation fans zal het dan dit keer maar een maandje zijn, maar dat kan heel goed te maken hebben met dat Rockstar door het gigantische succes van GTA V heel duur is geworden en Microsoft een maandje genoeg vond.

Als we echter naar GTA V’s marketing gaan kijken, zien we duidelijk dat Sony  een deal had met Rockstar. Het is natuurlijk erg goed mogelijk dat deze deal nu verlopen is en dat Microsoft bereid is veel meer centjes neer te tellen voor  de tijdelijke exclusiviteit. Microsoft’s Phil Spencer liet onlangs in een tweet weten dat de focus tijdens E3 vooral op first-party titels zou liggen, maar ook dat er een paar zeer grote third-party aankondigingen gemaakt zullen worden. Nu rest mij alleen nog om te zeggen dat dit alles met een korreltje zout zou genomen moet worden. Het blijft een gerucht.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties