We hebben met de Xbox One een geweldige console. Met Xbox Live een zeer goede online service en met de X daarnaast ook nog eens de krachtigste console. Qua exclusives doet Microsoft het helaas iets minder en het gerucht gaat dat een van de weinige exclusives die er aan zitten te komen, wederom is uitgesteld.

Update 8 juni

Crackdown 3 is inderdaad uitgesteld. Dit heeft Microsoft inmiddels laten weten door het volgende bericht:

De reacties van onze fans op de karakteristieke capriolen en explosieve gameplay van Crackdown 3 zijn fantastisch geweest. Om ervoor te zorgen dat we de ervaring leveren die zij verdienen zal Crackdown 3 in februari 2019 uitgebracht worden. We kijken er naar uit om aankomende zondag tijdens de Xbox E3 briefing meer te vertellen.


Bericht 7 juni

Yup, we hebben het over Crackdown 3. De game werd oorspronkelijk al aangekondigd in 2014, zou vervolgens naast de Xbox One X in november 2017 uitgebracht worden, maar werd uiteindelijk uitgesteld naar 2018. Er klinken echter een paar geluiden dat de game dat ook niet gaat halen.

Volgens twee bronnen die bekend zijn met de releaseplannen van de game en die allebei anoniem wilden blijven om hun carrière te beschermen, wordt Crackdown doorgeschoven naar 2019.

Met de lauwe ontvangst van Sea of Thieves en State of Decay en daarnaast nog het cancelen van Scalebound en Fable Legends, zou Microsoft de ontwikkelaars de tijd willen geven om nog een fiasco te voorkomen. En dan is er natuurlijk ook nog iets met een spelletje met cowboys dat eind dit jaar uit moet komen.

We moeten maar afwachten wat Microsoft te melden heeft bij hun E3-persconferentie dit weekend, maar als Crackdown 3 weer uitgesteld wordt zou dat een behoorlijke klap zijn.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Hans
Hans
4 jaren geleden

Kan het begrijpen dat ontwikkelaars niet zitten te wachten dat hun pareltje in de schaduw komt te staan van Red Dead Redemption.

Martin
4 jaren geleden
Reply to  Hans

Het duurt nu wel schandalig lang.