Pak je tin-foil hat er maar bij, er gaan weer geruchten rond Battlefield 5. Ditmaal gaat het om een Zwitserse gameshop die de game als pre-order heeft staan.

De Zwitserse gameshop wog.ch heeft Battlefield 5 als pre-order staan voor alle consoles en pc. Op zich niet heel erg spannend, maar de omschrijving van de game valt wel direct op. “Mehrspieler Taktik Shooter im 1. Weltkrieg” wat vrij vertaald wordt naar tactische multiplayer shooter in de Eerste Wereldoorlog. Wait, what? Eerste Wereldoorlog is een setting die wel heel erg afwijkt van de huidige norm. De laatste jaren zijn het jetpacks en wallrunning wat de klok slaat in shooters. Een groot gedeelte van de shooter fans (waaronder ik) willen graag weer terug naar realistische shooters. Huidige setting of een toffe tweede wereldoorlog shooter klinkt mij als muziek in de oren. Zeker met de huidige generatie consoles en de kracht van de pc’s.

IMG_4657

Releasedatum

Als releasedatum wordt 26 oktober vermeld. Deze datum is op zich wel mogelijk als releasedatum. Battlefield 4 werd op dinsdag 29 oktober 2013 uitgebracht, Battlefield Hardline werd op donderdag 19 maart 2015 uitgebracht. Beide bijna in het midden van de week, dus het zou kunnen. Anderzijds is het zoals wel vaker voorkomt een zogenaamde ‘placeholder date’. Een datum die de webshop heeft gepakt als indicatie zonder dat er een bevestiging van de uitgever is geweest. Al met al is het weer lekker speculeren, altijd leuk zo vlak voor het weekend.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments