Oh jee, de game community gaat op stuiter. Er is een video verschenen. Beelden van een nieuwe Call of Duty die ogenschijnlijk Vietnam als speelgebied heeft.

Vandaag verscheen er vanaf een nogal obscuur bericht op Twitter van een ogenschijnlijk anoniem account waarin deze aangaf ergens op een VIP bijeenkomst te zijn en stiekem deze beelden had geschoten. Op dit moment is dat account trouwens al weer verdwenen.

Al snel kwam er een video waarin deze zelfde beelden getoond werden en ging het nieuws viral.

Call of Duty People’s Army zou de (werk)titel zijn en aan de sfeer en beelden te zien, zou het ergens in de jaren 1965 tot en met 1975 moeten afspelen. Het tonen van een heli, het peace embleem op de ketting, dat wijst allemaal op een Vietnam setting. Maar goed, wij gaan niet over één nacht ijs en zijn gaan spitten.

Nepper dan nep

Al snel kwam de betrouwbare CharlieIntel terug met een antwoord

Maar waaraan zien we dan dat het fake is. Het meest duidelijke teken is het gebruik van een afbeelding die we al eerder hadden gezien.

Links zien we een screenshot uit de zogenaamde gelekte video, rechts een screenshot van de game Bad Company. Maar dat is nog niet alles, in één van de schermen zien we een gamerafbeelding staan bij de tag (die trouwens identiek is aan de Twitternaam wat weer niet echt handig is omdat men bij dat event dan direct weet wie dit is) die overduidelijk is gejat van een zeer bekende afbeelding genaamd “That 2000 Yard Stare” gemaakt door Tom Lea. Deze afbeelding was in opdracht van de regering van de VS gemaakt en komt uit wereldoorlog 2.

Wat zien we nog meer. We nemen we de titel onder de loep. People’s Army verwijst direct naar die troepen die vanuit een communistisch ideologie streden. Zo dragen de Chinese troepen nog steeds de naam People’s Liberation Army. Dus die mengeling van elementen uit wereldoorlog 2 en uit hele ander oorlogen, dat strookt al niet. Daarnaast is het ook maar de vraag of Activision in de titel gebruik zou maken van een benaming die de ‘vijanden’ van de US gebruiken.

Alles wat het maar nep zou kunnen maken, is aanwezig. Maar dat deze meneer er veel tijd in heeft gestoken, dat is een feit. Jammer dat het zo snel al weer afgeschoten kan worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments