Het is weer eens tijd voor een artikel die je met een zoutzak erbij mag lezen. We hebben nieuwe informatie over GTA, de game die onderhand de status van Half-Life 3 begint te bereiken.

Er zijn al meerdere geruchtenrondes geweest rondom GTA 6. Zo zou het terug gaan naar Vice City in de jaren ’80 of zou het juist uitbreiden naar Las Vegas en San Francisco. We hebben nu een paar details op een rij gezet, maar weet wel dat dit natuurlijk niet bevestigd is en iedereen kan op het internet wel zeggen dat ze tester zijn van GTA 6.

Volgens testers van GTA 6 is de game al sinds 2014 in ontwikkeling wat mooi zou aansluiten op GTA 5 die in 2013 uit kwam. De gameplay van de franchise zou sterk zijn verbeterd en bevat een realistischer systeem voor schieten. Volgens de testers mogen we geloven dat deze game weer net zo’n meesterstuk zal zijn als GTA 5 dat was. Overigens staat er aangegeven dat de game in eind 2020 uitkomt of begin 2021 voor de PS5 en Xbox Scarlett (sorry… Xbox One Series X). Deze nieuwe consoles gaan de kracht leveren om de game zo mooi mogelijk te maken.

GTA5 op de huidige generatie

Hier komt het bizarre gedeelte van het hele verhaal. Als je naar de grootte van de map kijkt, dan zou het gaan om vier STATEN waar dan weer meerdere steden in gelegen zijn. Je kent deze staten en steden wel, namelijk Liberty City (GTA 3 en GTA 4), Vice City, Mid West en natuurlijk het vertrouwde San Andreas (Los Santos, San Fierro en Las Venturas). Dit is maar liefst 40 keer groter dan de huidige map van GTA 5. Elke staat zo zijn eigen regels en wetten hebben, maar ook eigen voertuigen en wapens.

Van 3 terug naar 1 protagonist

Helaas geven de details ook aan dat er maar één protagonist zal zijn en niet drie zoals in GTA 5. Dat vind ik zelf wel jammer gezien dat best leuk werkte. Als we dan juist kijken naar het aantal uren verhaal, komen we maar liefst op 100 uur terecht verdeeld over 140 missies! We weten dat missies in GTA heel divers kunnen zijn, maar in dit nieuwe deel zal de lat wederom hoog liggen.

Wie weet ga je met één personage wel via flashbacks terug naar een Vice City uit de jaren ’80 en mogen we daar weer rond gaan rijden!

Dit is een map die we bij eerdere geruchten hebben geplaatst. Zou het dan toch dit worden?

Potverdorie, weer 5 minuten laadtijd… oh nee, toch niet

Je voelt de angst al. De angst dat je minutenlang moet wachten tot die gigantische map geladen moet worden! Gelukkig hebben we daar met de consoles van volgend jaar geen last van. GTA 6 gebruikt 226GB van je SSD (en dus geen harde schijf meer) en een missie zal binnen 3 tot 5 seconden geladen zijn. Tevens zal er ook 8k upscaling zijn voor de mensen die volgend jaar een 8k tv willen kopen of hebben… waarschijnlijk zo’n 0,5% van alle TV bezitters. Maar het kan!

De Xbox Series X, de nieuwe krachtpatser die GTA6 in volle glorie zal tonen?

We moeten het natuurlijk nog allemaal zien. Als het goed is zijn alle games voor de Xbox Series X ook op de Xbox One X en zelfs de Xbox One S te spelen. Ik ben benieuwd of je dan zo’n idioot grote game als GTA 6 zult kunnen spelen en wat de laadtijden dan zijn.

Rockstar Games kennende zullen zij volgend jaar pas iets laten weten wanneer zij er zelf klaar voor zijn. Het blijft voorlopig allemaal gissen. Toch klinkt het best vet, zo’n grote map met 100 uur gameplay. Wat zou er dan gebeuren met GTA 5 Online? Gaan we dan met z’n allen naar een soort GTA MMO? Hmmm, one can dream.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments