Alle fanboys en girls kunnen vast beginnen met hypen, want het ziet er naar uit dat BioShock the Collection er écht aan gaat komen.

Het gerucht begon al toen er op meerdere websites sporen van de game opdoken. Nu zijn er inmiddels twee ratingswebsites waar de game een leeftijdsclassificatie heeft gekregen. En naast dat alles is er ook nog een indrukwekkende boxart opgedoken. Ik denk dat we er wel van uit mogen gaan dat BioShock the Collection écht gaat komen. Er is nog niet duidelijk voor welke consoles de game zal gaan uitkomen, want daar is de informatie behoorlijk verdeeld over. De ene website zegt dat de collectie alleen voor PS4 en Xbox One zal uit komen, terwijl een ander daar ook nog de last-gen consoles aan toevoegt.

BioShock Collection boxart
Is het geen plaatje? Deze boxart doet de franchise zeker eer aan!

Wat de collectie zal inhouden is al behoorlijk duidelijk, want op de boxart kunnen we de zwevende stad Columbia ontdekken en ook de onderwaterstad Rapture is van de partij. Zowel BioShock 1 als 2 spelen zich af in Rapture, terwijl de opvolger, BioShock Infinite, zich afspeelde in Columbia. Ik ga er dus ook vanuit dat ”The Collection” een verzamelwerk zal zijn van deze drie games die een behoorlijke oppoetsbeurt hebben gekregen. Want wanneer je een collectie uitbrengt voor een nieuwe generatie consoles zul je toch wat moeten doen aan de gedateerde graphics. Over een mogelijke releasedatum is nog helemaal niets bekend, dit ook omdat producent 2K Studios het gerucht nog niet heeft bevestigd. Ik ben behoorlijk zeker van de zaak en ik ben benieuwd wanneer de bevestiging zal volgen. Mij lijkt het zeker de moeite waard, mocht BioShock niet meedoen aan het backwards compatibility programma is dit een mooie kans om weer te kunnen genieten van deze games. Want eerlijk is eerlijk, wie wil dat nou niet?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments