Helaas. Waar we het in onze laatste podcast nog hadden over wat de nieuwe game van Rocksteady kon zijn, is het in ieder geval bekend gemaakt door de studio zelf dat het niet over Superman zal gaan. Is dat jammer? Misschien. Maar wie weet komt Warner Bros. zelf met een nieuwe Superman game.

Allereerst even het bericht van Rocksteady Studios zelf, de ontwikkelaar van de tofste Batman games ooit (Arkham Asylum, Arkham City en Arkham Knight). Sefton Hill (mede-oprichter van Rocksteady) deelde het volgende op Twitter.

Kortom, er komt dus überhaupt geen aankondiging van een Rocksteady-game en het gaat sowieso niet over Superman. Ik word persoonlijk veel enthousiaster van een Justice League game dan een verhaal over Superman, dus ik ben er niet rouwig om. Toch is er misschien voor de Superman fans nog hoop (daar staat de ‘S’ immers voor van Superman). WB Games Montreal geeft namelijk aan dat het met twee DC Comics games bezig is.

Goede game, maar niet Rocksteady goed

Warner Bros. is al eerder aan de gang gegaan met een Batman game, namelijk Batman Origins. Dat was geen slechte game, maar had niet de kwaliteit die Rocksteady neerzette. Hoe goed zouden zij een Superman game kunnen maken? Zitten we daar überhaupt op te wachten om met zo’n overpowered personage aan de slag te gaan?

Superman hebben we voor het laatst gezien in Injustice 2

Combinatieproduct met een film?

Als we dit hele verhaal zakelijk benaderen, wat is er dan interessant voor Warner Bros. om te produceren? Is dat een game waar een handjevol fans op zit te wachten, of is dat een game die te combineren valt met een grotere release, zoals een film? Binnenkort komt Aquaman uit en misschien werken ze wel aan film games die voor 2019 en 2020 zijn gepland. Shazam komt uit (2019), een nieuwe Joker film (2019) en een nieuwe Wonder Woman (2020). Shazam is niet heel bekend, maar wel een goed personage om een game over te maken denk ik. Joker zou kunnen, maar dan moet je wel echt heftig inzetten op verhaal. Wonder Woman zou ook goed werken, maar heeft misschien niet het grote publiek mee.

Gezien Warner Bros. veel geld wilt verdienen, denk ik dus dat je meer in movie games moet gaan denken i.p.v. nieuwe games zonder koppeling met een ander entertainment product. Persoonlijk zie ik liever weer iets nieuws met Batman als hoofdrolspeler. Ergens is mijn Batman honger gestild met de Arkham serie, maar er blijven genoeg verhalen rondom die verteld kunnen worden. Welke DC game zien jullie graag van Warner Bros.?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments