Je kunt straks in Sea of Thieves ongetwijfeld een heleboel verschillende schatkisten openen. Allerlei kistjes met verschillende soorten loot. Een erg voor de hand liggend kistje zou een lootbox zijn, maar juist deze ondingen ga je niet tegenkomen in Sea of Thieves.

Onlangs werd na een datamine van Sea of Thieves het bewijs gevonden voor een ‘premium shop’ en hier wordt menig gamer tegenwoordig wat nerveus van. De ellende met lootboxen in bijvoorbeeld Starwars Battlefront 2 zijn we nog lang niet vergeten en wat zou dat doen met de balans van de game? Gelukkig heeft Rare nu opheldering gegeven. Ja, de shop is echt, maar er zullen geen lootboxes verkocht worden.

De shop zal ook tijdens de launch van de game nog niet actief zijn. Dat komt allemaal later. Bij Rare willen ze er eerst voor zorgen dat de game gewoon lekker gelanceerd wordt. Dit zei de studiobaas Craig Duncan er over.

De launch draait om het lanceren van een geweldige game. De enige discussies die ik van mensen wil horen na de launch van Sea of Thieves  zijn wat voor avonturen ze beleefd hebben, wat voor verhalen ze aan meegedaan hebben en hoe gaaf dat was.

Maar wat kun je nou in die premium shop kopen dan?

Executive producer Joe Neate had woorden van een gelijke strekking.

Bij de launch gaat het er om dat we de best mogelijke ervaring afleveren, dat we er zijn voor de fans, luisteren, feedback ontvangen en alles wat daarbij hoort. Maar als de boel eenmaal loopt en we de game uitbreiden en updaten, dan komt er een moment dat we die optie (de premium shop red.) wel aanzetten zodat spelers daar optioneel tijd door kunnen brengen.

Rare blijft echter volhouden dat de shop niks gaat verkopen dat effect heeft op de voortgang of power van spelers. Daarnaast weet je van tevoren ook altijd wat je koopt en dus geen lootboxes. Dus nogmaals de bevestiging van Joe Neate:

Nope, geen lootboxes, geen lootcrates. Het zullen dingen zijn die bijdragen aan de lollige en sociale natuur van Sea of Thieves.

Vandaar ook dat de eerste toevoeging van de Sea of Thieves premium shop dan ook virtuele huisdieren zullen zijn die je direct kunt kopen. Deze huisdieren werken net als de andere items in de game: het zijn fysieke objecten die vastgehouden kunnen worden door de eigenaar, maar ook door andere spelers. Dit kan uiteraard hilarische taferelen opleveren.

Het is volledig optioneel, maar stel dat je een aap had. Je kunt hem dan vasthouden, net als andere voorwerpen in de game. Een andere speler kan hem ook vasthouden, maar zou hem ook overboord kunnen laten vallen. Gewoon, omdat dit grappig is.

Hij komt wel terug, geen zorgen. Ik wil gewoon dat we ook andere dingen uit de kanonnen kunnen schieten, zoals bijvoorbeeld de huisdieren, puur en alleen omdat dat grappig is.

Dus zelfs als jij als speler de enige bent die een huisdier gekocht heeft, maar het wel meegenomen hebt aan boord, dan kan je hele bemanning ervan profiteren. Het gaat om het toevoegen van lol. Dat is waar het in Sea of Thieves om gaat. Nogmaals, het is volledig optioneel, je weet wat je krijgt en het heeft geen invloed op voortgang of power.

Character creation

Dus, heel veel lol maken is straks het devies in Sea of Thieves. Uiteraard ga je dat met je eigen piraat doen, maar uren priegelen met allerlei sliders om de perfecte neus te maken zit er niet in. De ervaring leert namelijk dat veel spelers dat toch niet gebruiken en dus neemt Rare je het zware werk uit handen.

Zij schotelen je straks een random gegenereerde piraat voor. Vind je hem mooi, dan ga je er de game mee in. Vind je hem niet mooi, dan druk je nogmaals op generate en dan krijg je een nieuwe keuze. Denk er wel om dat wanneer je eenmaal op accepteren hebt gekozen, je niet meer terug kan. Dan wordt je piraat aan je account gekoppeld. Rare wil namelijk dat je echt een band vormt met je piraat en dat andere spelers je aan je character kunnen herkennen. Wel krijg je nog de optie om door middel van cosmetische dingetjes je piraat aan te passen. Denk aan baarden, houten benen, ooglapjes en dat soort dingen.

Legendarische raids

Er komt een moment dat je Sea of Thieves uitspeelt en je een Pirate Legend wordt. Hartstikke gaaf, maar ben je dan klaar? Volgens Rare nog lang niet. Vanaf dat moment kun je namelijk een unieke hideout unlocken van waaruit je Legendary Raids kunt beginnen. Hierin kun je de meest exclusieve outfits en gear vrijspelen.

De exacte locatie van de hideout blijft overigens een geheim en zul je dus zelf moeten ontdekken.

Net als Jack Sparrow, Barbossa of Blackbeard

Je wilt als piraat uiteindelijk natuurlijk ook je eigen schip. Rare is van plan om een aantal maanden na de launch dit ook mogelijk te maken. Voorwaarde is wel dat je dan al een Pirate Legend bent en de geheime hideout hebt gevonden. Je kan je schip dan customisen en andere spelers laten zien dat jij een veteraan bent.

Rare wil vanaf dan ook de focus verleggen van persoonlijke legends naar crew legends, zodat je samen met een groep vrienden beroemd en berucht kunt worden.

Skeleton Outpost Raids

Je hebt ze in de alfa en bèta vast al eens gezien, verlaten eilanden met van die lege wachttorens en dergelijke. In de volledige game komt hier een groot doodshoofd boven te hangen dat vanaf mijlen ver al gezien kan worden.

Dit doodshoofd is een grote marker die aangeeft dat er loot te halen is. Daar moet je dan eerst een aantal sterke skelet-vijanden voor verslaan. Spelers zullen daar echt voor samen moeten werken. Wanneer de baas valt laat hij een sleutel vallen. Daar mag je vervolgens met andere spelers nog weer ruzie over gaan maken en daarna krijg je nog het gedoe van het verdelen van de buit.

Zo, een flinke bak info vandaag. Sea of Thieves klinkt zo wel steeds leuker en ik wil het dan toch ook wel een kans gaan geven. Wie van jullie kan ook al niet meer wachten.

 

 

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments