Het populaire spel Rocket League wordt nog steeds door miljoenen spelers gespeeld. In de game kan je altijd kratten verdienen met leuke cosmetische items verdienen voor op jouw auto. Daar komt eind dit jaar een verandering in.

Rocket League is inmiddels al 4 jaar oud en is nog altijd immens populair. Heel toevallig speelde ik het eergisteren nog en die game heeft gewoon iets magisch waardoor het leuk is om met vrienden te spelen. Eergisteren verdiende ik nog loot crates, maar dat zal eind dit jaar niet meer gaan. Ontwikkelaar Psyonix heeft namelijk aangekondigd dat het loot-systeem op de schop gaat.

Weg met willekeurige loot, ‘hoera’ (?) voor transparantie

In een blog van Psyonix wordt gezegd dat de ‘randomized’ loot crates weg gaan en worden ingeruild voor een systeem waar je wél van tevoren weet wat je krijgt. Op die manier kan Psyonix de beste mogelijke ervaring voor hun spelers garanderen… zeggen ze zelf. Wat zit er echt achter? Studio’s doen zelden iets om de wereld beter te maken voor de gamers, het gaat gewoon om de centen. Het nieuwe loot-systeem moet meer richting die van Fortnite: Save the World gaan. Dan zien spelers exact wat ze krijgen en dat schijnt beter te werken dan verrassingspakketjes.

Epic Games verdient natuurlijk goud geld met Fortnite mede door dit loot-systeem. Drie keer raden wie deze in mei dit jaar is overgenomen door Epic Games? Precies, Psyonix. Naast het feit dat het systeem van Fortnite beter werkt komt er ook nog bij dat loot-boxes veel gezeik opleverde afgelopen jaren en dat wil je als bedrijf het liefst vermijden. Naast het nieuwe loot-systeem blijft uiteraard de Rocket Pass nog beschikbaar, de kleine DLC pakketjes en eSport-shop items.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments