Het is een beetje oud nieuws maar door ons nu pas ontdekt. De 2206-update die deze zomer is uitgerold naar alle Xbox Series X- en S-gebruikers maakt het mogelijk dat je er Xbox One-schijven in kunt knallen en ze offline kunt afspelen.

Om samen te vatten: Microsoft, Sony en in sommige gevallen zelfs Nintendo vereisen dat je online bent om sommige games te spelen, zelfs als je de fysieke schijf bezit. Dit werd gepusht als een standaardpraktijk nu game discs in wezen een manier zijn om te laten zien dat je een “licentie” bezit.

Het nieuws werd bevestigd door Xbox engineering lead Eden Marie, die zei dat ze “hebben vastgesteld dat de online compatibiliteitscontrole” met Xbox One discs eigenlijk in “de overgrote meerderheid van de gevallen” niet nodig is. De Xbox ontwikkelaar merkte op dat sommige games nog steeds een online update nodig hebben “om de beste ervaring te garanderen.”

Microsoft kreeg veel kritiek op hun oorspronkelijke harde standpunt over de Xbox One, waar je absoluut online moest zijn om games te kunnen spelen. Dus nu zijn Xbox One-games offline speelbaar, net als Xbox Series X-games.

Voor klassieke Xbox- en Xbox 360-games via backwards compatiblity, vanwege de manier waarop de games worden gecontroleerd in je gamebibliotheek, is de internetverbinding wel nodig.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments