Begin volgend jaar komt Far Cry 5 uit voor de Xbox One, pc en PlayStation 4. Een heleboel spelers kijken hier ontzettend naar uit, maar het lijkt erop dat Ubisoft nu wat fans gaat verliezen.

Splitscreen gamen

Het begon een aantal jaren geleden al. Ineens waren er gameproducenten die hadden bedacht dat splitscreen co-op tot het verleden moest horen. Dit tot groot ongenoegen bij de gamers. Want thuis met jouw vrienden op de bank een potje gamen kan zó leuk zijn. Natuurlijk was de mogelijkheid om samen online te gamen nog wel aanwezig, maar dan kan je iedere middag die Xbox heen en weer slepen. Dat is niet al te ideaal dus. Hoog tijd dat de producenten dit weer terug gaan brengen!

De officiële gameplay van Far Cry 5, het wordt zeker vet!

Sprankje hoop

Toen Ubisoft aankondigde dat je bij Far Cry 5 wél weer met z’n tweeën kunt gamen waren er een hoop fans blij verrast. Helaas zit er een enorme adder onder het gras!
Wanneer er een tweede speler meespeelt in jouw game krijgt deze persoon namelijk geen voortgang in zijn eigen game. Hij speelt dus eigenlijk voor spek en bonen mee, want de missies die hij met jou heeft volbracht moet hij zelf gewoon nog een keer doen.

Daarnaast is dit ook alleen nog maar een online mogelijkheid, dus leg je rugzak maar weer klaar, die Xbox moet voorlopig gewoon nog mee naar het huis van jouw vrienden.

Gezien Far Cry 5 pas op 27 februari 2018 uit zal komen hebben we nog kans dat Ubisoft terug komt op deze beslissing. Maar ik ben bang dat die kans erg klein is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments