BioWare heeft het officieel gemaakt. De ontwikkeling aan Anthem is gestopt en komt niet met een grote update.

Het is exact twee jaar geleden dat Anthem uit kwam. Wat de volgende grote klapper van BioWare moest worden, bleek niets minder dan een deceptie. De game waar volgens eigen zeggen 8 jaar aan was gewerkt, kende nogal wat horten en stoten kwamen we achteraf achter, om het maar heel genuanceerd te brengen. De game werd ontvangen met gemengde reviews en komt inmiddels uit op een critic-score van 6.5 en een user-score van 3.9 (volgens Metacritic). Dat is niet veel hoger dan tijdens de launch, wat inhoud dat er niet heel veel verbeterd is.

De tekortkoming werd ook erkend door BioWare en zodoende werd er begonnen aan een geheel nieuwe versie van de game. De veelbelovende Anthem 2.0, ofwel Anthem NEXT, zou dat worden. We hoorden er in de afgelopen jaren echter niks meer over en nu is dan ook gebleken dat ook deze doorontwikkeling een stille dood is gestorven.

Executive producer Christian Dailey liet vandaag in een blog post weten dat het is gestopt met het ontwikkelen van Anthem (NEXT). De schuld wordt in de schoenen van COVID-19 geschoven. De studio is in 2020 hier hard door geraakt en moet nu lastige keuzes maken. Een daarvan is het stoppen met het ontwikkelen van Anthem en de aandacht te richten op hun andere aankomende games zoals Dragon Age, Mass Effect en nieuwe updates voor Star Wars: The Old Republic.

We hadden gehoopt dit jaar aan de slag te kunnen met een overhaul van Anthem middels Anthem 2.0, maar we moeten het zonder doen. Rust in vrede.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments