Lead designer van Gears of War, Cliff Bleszinski, komt met een nieuwe game en die is gratis, yay! De nieuwe shooter LawBreakers, want zo heet de game, speelt zich af in een futuristische wereld waar mensen bijna super-human zijn. In de multiplayer game speel je 5 tegen 5, dienders tegen criminelen.

LawBreakers wordt omschreven als een “nieuwe FPS die draait om skill, niet om streaks”. Het speelt zich af in een futuristische wereld waar mensen bijna super-human zijn dankzij low-gravity zones. Het is een vijf-op-vijf multiplayer game waar dienders het opnemen tegen criminelen. Bleszinski zegt dat de drie pijlers van de game “gang, guns en gravity” zijn. De game richt zich erg op de karakters en de helft van de speelbare cast wordt vrouwelijk, om het lekker verantwoord te houden.

Nieuwe studio

LawBreakers is het eerste nieuwe project van Bleszinski’s nieuwe studio Boss Key. Die studio werd opgericht nadat hij in 2012 weg ging bij Epic, de studio achter de originele Gears en Unreal Tournament. Afgelopen juli gaf Nexon, de uitgever van de game, al aan samen te gaan werken met Bleszinksi aan een “free-to-play first-person shooter” die bekend stond onder projectnaam “Project BlueStreak”. “De overstap naar free-to-play doen we om zo het maximale publiek te bereiken voor je game en het omarmt de richting die de industrie op aan het gaan is” zei Bleszinksi toen.

Het is nog wel even afwachten of deze game ook naar de consoles komt, want uitgever Nexon staat bekend om zijn free-to-play pc-games, waaronder topper Maple Story. Ook zien we geen direct verwijzing naar de consoles. De game komt in elk geval ergens volgend jaar uit. Morgen komt er ook nog een gameplay-trailer, zodat we de echte game kunnen aanschouwen.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments