Over een kleine drie maanden komt Gears 5 uit. Gaat hier een season pass bij geleverd worden?

Het antwoord is simpel, nee dus. The Coalition heeft al informatie laten horen over de multiplayer van de game. Gears 5 zal geen season pass krijgen en ook geen Gear Packs. Daarnaast zullen alle DLC maps gratis zijn.

Over het hele play-to-earn systeem liet men weten dat dit vooral bestaat uit skins. De manier om die te verdienen wordt in de game zeer helder in beeld gebracht. Deze Tour of Duty rewards krijg je onder andere voor het volbrengen van in-game challenges. Het nieuwe Supply Drop systeem houdt je speeltijd bij en zal op vaste momenten items droppen. Krijg je een duplicaat, dan zal deze automatisch naar scrap worden omgezet en hier kan je weer allerlei zaken mee craften. Deze drops kan je niet kopen.

In de game zal er een gekochte currency aanwezig zijn met de naam Iron. Je kan een deel daarvan verdienen en je kan er Iron-exclusive items mee kopen maar die geven je geen voordeel in de game. Wel zijn er een aantal Boosts in de game die je voortgang kunnen versnellen.. Zo kan je dubbele XP, dubbele Horde en Escape character XP vrijspelen. The Coalition bevestigd dat je geen Boost hoeft te kopen om content vrij te maken maar het zal het unlocken ervan wel makkelijker maken.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Bellamy
Bellamy
3 jaren geleden

Hoop dat alle spellen stoppen met betaalde DLC (die kant lijkt het gelukkig wel op te gaan). Zo blijft de player base gelijk en groter. Heb verder geen problemen met een Season Pass of iets in die vorm als dat andere voordelen oplevert.