In het eerste weekend na de officiële wereldwijde release heeft The Coalition al drie miljoen gamers van harte welkom geheten op hun servers. Een recordaantal? Ja!

10 september lag Gears 5 eindelijk in de digitale schappen. Inmiddels zijn de eerste reviews gepubliceerd en die zijn overwegend positief: grafisch een meesterwerk, sterk verhaal in de campaign met de nodige vernieuwingen maar toch de typische Gears of War-feeling weten te behouden. Ook op de redactie wordt de game met veel plezier gespeeld en heb je onze review kunnen lezen.

Drie miljoen spelers tijdens eerste weekend

Naast de vele positieve reviews is er nog meer feest te vieren. Gears 5 heeft namelijk een record aantal spelers in de eerste dagen na release. Nog nooit eerder heeft er een game uit de portfolio van de Xbox Game Studios zoveel spelers getrokken. Met drie miljoen spelers in het eerste weekend gaat Gears 5 qua spelers aantallen ruim voorbij zijn voorgangers en de Halo-titels.

Game Pass

Een belangrijke bijdrage aan het succes zal ongetwijfeld met de Game Pass te maken hebben. Het Game Pass abonnement geeft voor enkele euro’s per maand toegang tot meer dan 200 games, waaronder alle first-party titels en games van de Xbox Game Studios.

Het aantal spelers van Gears 5 zegt niet alleen iets over het aantal verkochte exemplaren (want die weten we niet), maar ook iets over de meerwaarde van een abonnement zoals de Game Pass. In ieder geval lijkt de ingeslagen visie van Microsoft met het merk Xbox zijn vruchten af te werpen. Een visie waarbij het aantal spelers (over meerdere platformen) en afgenomen abonnementen belangrijker lijkt dan een eenmalige verkoop van een fysieke game of console.

Concurrentie kan moordend zijn maar Gears 5 heeft de Chainsaw!

Desondanks is het aantal spelers dat de eerste paar dagen na release Gears 5 gespeeld heeft opvallend. In dezelfde tijd kwamen namelijk ook wat andere grote titels uit zoals Borderlands 3, GreedFall en Monster Hunter World: Iceborn. De concurrentie was en is groot want ook komende weken staan er nog behoorlijk grote titels op punt om uit te komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments