We zitten in vreemde tijden. Corona heeft al veel uitstel en afstel veroorzaakt, zeker op het gebied van evenementen. Maar nu is er een tweede crisis, voornamelijk in de VS, en dat zorgt ook dat bedrijven daarop inspelen.

We zien al meerdere bedrijven die het niet gepast vinden om nu met allerlei ‘leuk’ nieuws te komen. De PlayStation 5 reveal zal al op een later tijdstip plaats gaan vinden. En Xbox sloot zich aan bij hun statement.

Bij Activision heeft men ook het komende seizoen van Call of Duty even on hold gezet. Als statement geeft men aan dat men vooral aandacht en ruimte aan de schreeuw om gelijkheid van dit moment wil geven. Dat dit nodig is, laat Activision even zien aan de hand van wat ingame gamertags:

Ook CD Projekt RED heeft het Night City Wire event uitgesteld naar 25 juni. Dit lieten ze op Twitter weten.

Nu zullen vele gamers het hier gewoon mee eens zijn. Maar het is zeer opvallend dat er ook een groep gamers is die een temper tantrum krijgen bij dit soort berichten. Als schreeuwende egocentrische peuters liggen ze boos tussen de schappen in de gamesupermarkt en schrijven ze ‘stampvoetend’ hun commentaren op dit soort uitstel-berichten op social media. Want het schijnt dat je wereld vergaat als er een bepaalde aankondiging even wordt uitgesteld. Wat informatie over een game is toch veel belangrijker dan de dood van je medemens en de roep voor gelijkheid. Kijk en huil mee.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
2 jaren geleden

Ja, Rockstar zet twee uur lang ‘Grand Theft Auto Online’ en ‘Red Dead Oline’ op zwart. Maar ik weet niet exact hoe dat tijdstip zich verhoudt tot onze zone. Hoe dan ook, mocht ik daar tegenaan lopen, dan heb ik daar alle begrip voor. Ik zou dan zelf hebben gekozen voor een geforceerde pauze acht minuten en zesenveertig seconden. Niet zodat ik gauw weer verder kan spelen, maar ik heb wel het idee dat zo’n intermissie veel meer impact heeft, mocht je al genoeg empathie hebben om niet de pan uit te flippen zodra je voor een moment van minuten… Lees verder »

Dynko
Dynko
2 jaren geleden

Moet ik ook bij zeggen dat gamers, net als ‘gewone’ mensen, lang niet altijd even tolerant zijn. Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die dan liever een Nintendo Switch of PS4 bezitten dan een Xbox, maar mij met die laatste alsnog heel veel plezier wensen. Want dat is een keuze. Wat kan hen dat schelen? Maar dan zijn er toch ook goeie vrienden die constant schuimbekken en zeggen dat ik die ‘Xkots in de container’ moet ‘flikkeren’. Omdat ’t geen PlayStation is. Waarom zou ik niet mogen genieten van gamen op mijn favoriete console, die ik gekozen heb wegens… Lees verder »