Tussen al het nieuws over de Xbox Series X, verscheen er afgelopen week ook ineens een ‘indirect’ nieuwtje over Moon Studios. Wat voor nieuws ging er bijna onopgemerkt aan ons voorbij?

In 2015 verscheen Ori and the Blind Forest. Een prachtige metroidvania platformer van Moon Studios die enorm goed ontvangen werd. Er wordt dan ook al enige tijd naar de opvolger, Ori and the Will of the Wisps, reikhalzend uitgekeken. Deze nieuwe titel van Moon Studios moet vanaf 11 maart 2020 te spelen zijn.

Wordt er ook al aan een nieuwe titel gewerkt?

Hoewel de nieuwe Ori dus nog uit moet gaan komen, lijkt het er op dat de ontwikkelaars ook al met een vervolg bezig zijn. Maar de vraag is of dat wel een nieuwe Ori gaat worden. Een vacature van de studio uit Wenen lijkt namelijk een blik in de toekomst te geven.

In de vacaturetekst van Moon Studio staat dat de ontwikkelaars naar een nieuwe collega op zoek zijn:

“Nadat wij met de Ori-franchise een nieuwe standaard hebben gezet in het Metrodvania genre, wordt het nu tijd voor een revolutie in het Action RPG genre”

Designers van over de hele wereld worden uitgenodigd om te solliciteren. Hoewel Moon Studios onafhankelijk opereert, vallen zij onder de vlag van de Xbox Game Studios. Hun nieuwe ontwikkeling lijkt te passen bij een ontwikkeling die Spencer graag voor zich ziet. In een recent interview gaf hij namelijk al aan dat hij graag meer RPG-titels op de Xbox ziet verschijnen. In de vacaturetekst van Moon Studios staat dat het een pre is wanneer de sollicitant:

“Je houdt van het spelen van RPG’s en hebt er je levenswerk van gemaakt. Je hebt een voorliefde voor games als Diablo, Zelda en Dark Souls. Je wilt graag werken aan een nieuwe RPG. Een bijdrage leveren aan een grensverleggende RPG-ervaring”

Of dit betekent dat de Ori-franchise met de naderende release van Ori and the Will of the Wisps een slotstuk wordt is natuurlijk niet te zeggen. Het is echter onwaarschijnlijk dat er door deze kleine studio aan twee titels tegelijk gewerkt wordt.

Zelf ben ik wel benieuwd wat Moon Studios zou kunnen wanneer zij al kun creativiteit inzetten in het ontwikkelen van een action RPG. Het zal in ieder geval ongetwijfeld een meerjarenplan zijn en ik denk dat het nog wel een flinke tijd gaat duren voordat we hier meer over horen. Nu eerst maar eens aftellen naar de release van Ori and the Will of the Wisps. Nog 12 weken geduld!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments