Eén van de stokpaardjes tijdens het onthullen van de Xbox One in 2013 was het plan om met familie en vrienden een vorm van digitaal delen toe te passen.

Op grote schaal wordt het al toegepast. De functie waarbij je familieleden kan mee laten liften op jouw digitale games en jouw Xbox Live abonnement. Een soort omslachtige methode waarbij jij met een ander games deelt en uitwisselt. Daarvoor moet je wel wat kunst en vliegwerk toe passen en de Xbox laten denken dat jouw Xbox eigenlijk ergens anders woont.

mike-ybarraIn 2013 was dit al een plan maar dan zonder ingewikkelde constructies. Door het gelazer met de oorspronkelijke plannen rond de DRM (Digitial Rights Management, het systeem wat kijkt of jij de eigenaar van de game bent) heeft Microsoft een groot aantal van dit soort ideeën teruggedraaid waaronder de mogelijkheid tot het delen van digitale games. Gameinformer vroeg Mike Ybarra tijdens de Spring Showcase waar deze optie is gebleven.

Volgens Ybarra worden deze mogelijkheden opnieuw door zijn team onderzocht en bekeken hoe dit past in het Universal Windows Platform systeem. Een systeem wat zowel de Xbox One als de pc raakt. Ybarra zegt er het volgende over: “Steam heeft een geweldig familie plan op dit moment. Wij zijn vanuit een Windows visie hiernaar aan het kijken; wat is ons Windows Store beleid? Hoeveel mensen kunnen tegelijkertijd delen? Hoe deel je? We zijn deze twee vormen bij elkaar aan het gieten zodat er een totaal nieuw model wat betreft het gamesharen ontstaat. We zijn op dit moment hard bezig om dat uit te vinden want we willen een heel simpel model en eentje die meer mogelijkheden heeft. Wat meer vrijheid geeft in wat je kan en niet kan doen.”

Dit zou, mits het plan werkt zoals wij hopen, de vrijheid van het gamesharen aanzienlijk vergroten. De eerder genoemde workaround werkt wel maar heeft een aantal beperkingen. Het kan maar tussen twee personen en zorgt er tevens voor dat anderen in je gezin geen gebruik meer kunnen maken van jouw games of Xbox Live. Het zou dus geweldig zijn als dit simpeler zou worden en het misschien wel de mogelijkheid zou bieden om met een vriendengroep games te delen zonder thuis die optie te verliezen met de rest van je gezin.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments