Het is een episch jaar. Het is het jaar van de wederopstanding van de Xbox One, het jaar van de geboorte van XboxNederland.nl en de 20ste verjaardag van Remedy. Om dat te vieren hebben ze hun game Quantum Break al 500 keer uitgesteld. Vandaag mochten wij een kijkje achter de spreekwoordelijke schermen nemen. 

De hoofdpersoon die gespeeld wordt door Shawn Ashmore (bekend van X-Men) heet Jack. Hij heeft bovennatuurlijke krachten, hij kan namelijk de tijd manipuleren. Dit is gebeurd omdat hij samen met Paul bij een mislukt experiment met een tijdmachine gewond is geraakt. Shawn reist 17 jaar vooruit in de tijd en komt daar een 17 jaar oudere Paul tegen die inmiddels de baas is van Monarch Industries, een zeer rijke en gevaarlijke organisatie. Toen het mis ging kreeg ook Serene bovennatuurlijke krachten en Paul en Jack zijn niet bepaald dikke vrienden meer.

Serene op jacht naar Jack

Serene maakt misbruik van zijn krachten in de jacht op Jack. Jack moet zijn krachten nog ontdekken en die reis gaat de speler met hem maken. Het probleem is echter dat de tijd aan het glitchen is, Jack moet die glitches op zijn pad zien te overkomen, meestal gebeurd dit op een puzzel-achtige manier. Tijdens de game zie je dat verleden, heden en toekomst nogal eens door elkaar heen lopen. Zo worden gebouwen spontaan afgebroken, weer opgebouwd en verdwijnen daarna. En dit is niet zonder gevaar want onze hoofdpersoon moet hier levend doorheen zien te komen.

Jack Quantum Break

Time powers

Het verhaal ontvouwt zich dus langzaam, maar je wordt niet bij de hand genomen. Tijdens de demo zagen we dat Jack bepaalde tijd-krachten kan gebruiken. Hij kan een dodge en dash doen. Ook heeft Jack een soort van time shield om kogels tegen te houden, hij kan vijanden aanvallen met een time-stop op een vijand of een time-blast (lees granaat) op een groep vijanden.

Deze tegenstanders, strikers, beschikken over een suit, voorzien van geavanceerde technologie, waardoor ze zich ook door de tijd kunnen bewegen. De keuzevrijheid is voor jou om te zien hoe je de tegenstanders wilt uitschakelen. Doe je het op een stealthy manier of knal je je een weg door het level heen.

Quantum Break

Tv-serie

De game komt met iets wat lijkt op een tv-serie. Dit verhaal komt met de game en speelsessies worden afgewisseld met het kijken van de show. De keuzes die jij maakt in de game beïnvloeden de serie. Er zijn verschillende scenes met verschillende eindes opgenomen. Wij kregen dit tijdens de presentatie te zien. Bij de ene keuze werd een chick vermoord en bij een meer diplomatieke keuze bleef ze in leven en ging ze de bad guys infiltreren. Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten.

De game komt 5 april exclusief voor de Xbox One.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments