Gamescom: hands-on Assassin’s Creed Origins

De Gamescom is vandaag in volle glorie begonnen. Met Xbox Nederland als aanwezige hebben we vandaag al veel vette games en hardware mogen checken. Mijn favoriete game van de Gamescom heb ik al gespeeld en aangezien jullie allemaal weten dat ik groot fan ben van Ubisoft en sluipmoordenaars kan dat maar één ding betekenen: Assassin’s Creed Origins!

Laat ik maar direct beginnen met een gigantische spoiler. Ik heb deze top game gespeeld op een 4K scherm met de enige Xbox One X. Wil je over die laatste meer weten? Check dan mijn artikel die deze week nog verschijnt.

Ik kan jullie direct vertellen dat deze game er fantastisch uitziet. Na het inladen van m’n scherm heb ik de eerste minuut alleen maar om me heen gekeken. Gras wuift in de wind, palmbomen zijn aan de bovenkant frisgroen, terwijl de onderkant geel uitslaat en afsterft. Zand stuift realistisch op wanneer hoofdpersoon Bayek rent en bij gebouwen kun je werkelijk elk detail zien.

De besturing is wel wennen, deze is duidelijk op de schop gegaan. Zo gebruik je RT niet meer om in freerun te gaan. RT heeft plaats gemaakt voor de pijl en boog, die je met LT richt en met RT schiet. Freerunnen is echter heel makkelijk onder de A-knop verscholen. Door A ingedrukt te houden klautert Bayek op gebouwen, over karren en door marktkramen. Met RB doet onze Egyptische vriend een zware aanval met zijn speer en met LB neemt hij een verdedigende houding aan met zijn speer. De besturing voelt wat onwennig in het begin, maar al snel ben je niets anders gewend. Daarnaast werkt alles soepel.

Wat daarnaast goed opvalt in de wereld van Origins is hoe vol de wereld is. Overal gebeurt wat. Of je nu in de woestijn,in een oase of in havens bent, alles leeft. Zelf riep ik samen met veel medegamers al jaren om een Assassin’s Creed in Egypte. Veel gamers reageerden negatief omdat ze bang waren dat de wereld van Assassin’s Creed met deze setting te leeg zou zijn. Onterecht, want de wereld die Ubisoft heeft neergezet is wonderbaarlijk en betoverend. Lekker bezig Ubi!

Nieuw in de wereld van Assassin’s Creed is het RPG systeem. Via je inventory kun je allerlei dingen aanpassen. Van je wapens en gadgets tot je paard. Wat hierin opviel is dat men het design van The Division gebruikt. En dat werkt vertrouwd!

Mijn speelsessie van Assassin’s Creed mocht helaas maar tien minuten duren, maar jongens wat kijk ik uit naar deze game. Daarnaast werd afgelopen week via de bovenstaande trailer duidelijk dat Bayek naast Cleopatra ook de machtige Ceasar zal gaan ontmoeten. Wat wil je nog meer? Het moge duidelijk zijn dat Assassin’s Creed weer terug is, beter, groter en epischer dan ooit! Ik zeg: pre-orderen die handel!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments