Gamescom 2019 – Journey to the Savage Planet

Vandaag mocht ik een kleine speelsessie doen met de komende Journey to the Savage Planet. Is dit weer de zoveelste space survival game?

Journey tot the Savage Planet is geen survival game. Laten we dat direct uit de wereld helpen. Het is meer een avontuur wat je aangaat.

In deze door Typhoon Studios ontwikkelde game ben je een ruimtevaarder die wordt uitgezonden naar een nog onbekende planeet, ver weg in een hoekje van het heelal. Je gaat aan de slag, ziet vele planten en dieren en leert wat ze zijn, wat ze doen en vooral hoe gevaarlijk ze kunnen zijn. Zo ga je aan de slag om van deze planeet een bewoonbare plek voor de mens te maken. Je springt en slingert van plek naar plek totdat je ineens een toren tegenkomt. Hoe is dat ding daar gekomen? Wie heeft hem gebouwd? En waarom?

Dat zijn de vragen die je met een andere speler samen kan gaan oplossen. In mijn sessie samen met een ontwikkelaar springen wij door een cartoony wereld en zien de meest vreemde wezen. Wezens die gevaarlijke gassen laten vliegen of onbreekbaar lijken. Die je moet scannen om te weten wat ze zijn en wat ze kunnen opleveren. Het stijltje is best grappig met onder andere hele leuke reclameberichten in je spaceship.

De game gaat 28 januari uitkomen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments