We kennen het al van apps op je mobiele apparaten. Een waarschuwing dat het geld kan gaan kosten. De volgende stop, videogames.

Na alle ophef over loot boxes en meer van dat geldverslindende spul, zaten we er eigenlijk al op te wachten. De PEGI heeft aangekondigd dat zij een nieuw icoontje om de inhoud van fysieke games aan te geven gaan introduceren. De nieuwe icoon zal naast de al bestaande waarop je kan zien of de game grof geweld of seks bevat, aangeven dat er in-game aankopen in het spel zitten en dat je kroost je creditcard dus kan leegplukken als die toevallig voor het grijpen ligt.

Het icoon zal op games komen te staan waarin de optie te vinden is dat je bepaalde digitale goederen met echt geld kan kopen. Een nogal breed begrip omdat dit geldt voor zowel loot boxes als dlc of expansies van een game. Bij digitale games zie je nu al vaak staan dat er in-game purchases in het spel zitten en nu zijn dus ook de schijfjes aan de beurt

PEGI heeft ook aangegeven dat een onderzoek onder gebruikers laat zien dat 2 van de 5 ouders hebben aangegeven dat hun kind geld in het spel spendeert. 8 van de 10 ouders heeft hier een afspraak over met zijn kinderen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments