De CMA is bang dat Microsoft de prijzen voor Game Pass omhoog gaat gooien wanneer de overname van Activision/Blizzard rond is. Volgens Microsoft hoeven we daar echter niet bang voor te zijn.

De soap rondom de overname van Activison/Blizzard gaat door. Waar Sony steeds wanhopiger probeert de boel tegen te houden met dwaze argumenten, daar moeten we ook altijd nog rekening houden met de eerste bevindingen van het CMA. Die laatste is namelijk bang dat Microsoft Game Pass duurder gaat maken wanneer de deal door zou gaan.

Prijzen voor abonnementen kunnen makkelijk aangepast worden en Microsoft zou best wel eens een reden kunnen hebben om dit te doen zodra ze content toegevoegd hebben die zo populair is als die van Activision, waaronder CoD.

CMA

Volgens Microsoft hoeven we ons hier niet druk om te gaan maken. Sterker nog, het verhogen van de prijzen van Game Pass zou juist zorgen dat spelers weggejaagd worden van de abonnementsdienst. Om hun argument kracht bij te zetten halen ze de overname van Bethesda aan waarna titels als Doom, Dishonored, Fallout en The Elder Scrolls toegevoegd werden aan de service, maar de prijzen toen ook niet stegen. Bovendien kost het Microsoft ook minder geld om games op Game Pass te zetten als het hun eigendom is.

Na de overname van ZeniMax steeg het aanbod in Game Pass zonder dat we de prijzen verhoogden. Game Pass gebruikers zijn prijsgevoelig en het verhogen van de prijzen zou effect hebben op alle gebruikers, inclusief degenen die niks hebben met CoD.

Game Pass gebruikers kunnen na een maand op elk gewenst moment hun abonnement opzeggen. Omdat Call of Duty maar een keer per jaar uitgebracht is de impact daarvan ook maar tijdelijk. Spelers zouden hun enthousiasme kunnen verliezen rondom de release als daar een hogere prijs aan vastzit.

Zo zou Microsoft door een eventuele prijsverhoging dus het risico lopen om abonnees kwijt te raken en dit druist juist tegen hun strategie in om zoveel mogelijk gamers in hun ecosysteem te krijgen.

Nog even doorbijten en dan weten we eindelijk of de deal daadwerkelijk door mag gaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments