Pas geleden hadden we het al over het gerucht dat men Xbox Live naar andere apparaten wilde gaan brengen. Nu blijkt er weer zo’n gerucht de ronde te doen.

Direct Feed Games is een betrouwbaar geruchtenkanaal. Vaak weten zij meer over dingen die komen gaan, zeker wat betreft Nintendo. Het lijkt erop dat Nintendo en Microsoft steeds hechter worden. Dit betekent dat we Microsoft games richting de Switch zien gaan komen maar dat niet alleen. Wat dacht je van de Xbox Game Pass?

In een rapport laat Microsoft zien dat zij de mogelijkheid tot het publiceren van games naar de Switch aan het onderzoeken zijn. Dit is niet nieuw voor Microsoft want dit truukje hebben ze al eerder met Rare gedaan en hebben zij ook games, zoals Minecraft, voor de Switch gebouwd. Ook ontwikkelaars onder de paraplu van Microsoft, zoals Ninja Theory en Obsidian, hebben dit al gedaan.

De game die bij Direct Feed genoemd wordt is Ori and the Blind Forest. Maar dat is niet alles. Ook staat er in het rapport dat ze de streaming service Project xCloud naar de Switch wil brengen. De Switch kan niet zelfstandig games als Gears 5 spelen, maar het streamen, dat zou wel moeten kunnen. Om dit mogelijk te maken gaat men gebruik maken van de Game Pass.

Dit fenomeen is ook niet nieuw voor Nintendo. Men is daar al aan het experimenteren met het gebruik van cloud streaming om zo games die veel vragen van de console mogelijk te maken. Resident Evil 7 en Assassin’s Creed Odyssey hebben al een Switch versie in Japan die vanaf een lokale server gestreamd wordt. Ditzelfde kan ook met de Game Pass.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties