UPDATE

Microsoft heeft ondertussen deze wijziging bevestigd. Men is afgestapt van de term Xbox Live om zo duidelijkheid te scheppen tussen het altijd beschikbare Xbox netwerk en de betaalde Live Gold service. Dit omdat de term Xbox Live nogal random werd gebruikt voor zowel de gratis service en de betaalde versie. Nu zien gebruikers direct dat ze niet direct hoeven te betalen om gebruik te maken van het netwerk van Xbox om bijvoorbeeld in te loggen of een capture te uploaden.

Origineel bericht 22-3

De oplettende gamers zullen het al opgemerkt hebben. Xbox Live heet ineens anders. Is dit een permanente naamsverandering.

We kennen het netwerk als Xbox Live, al zolang we weten. Dus om dat te veranderen is nogal een stap. Toch zien we al een paar dagen ineens een totaal andere naam verschijnen in het systeem. We maken geen verbinding meer met Xbox Live maar met Xbox network. Ook het uploaden van beelden gaat niet meer naar Xbox Live. Toch kan het maar illusie zijn. Men geeft de naam network namelijk zonder hoofdletter aan. Dus als het echt een merknaam zou zijn, dan zou het als Xbox Network worden aangegeven.

Niet alle gebruikers zien deze verandering. Het lijkt erop dat het gefaseerd wordt uitgerold. Zou dit iets betekenen? Live Gold wordt uitgefaseerd om plaats te maken voor de Ultimate Game Pass? Dat zou het kunnen verklaren en de reden kunnen zijn dat we het woord Live niet meer in beeld zien.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments