Er kwam een paar dagen geleden een plaatje online en dat wekte toch wel mijn interesse, want we zien Agent 47 met de aankondiging dat er nieuwe Hitman content komt! Wat wil dat zeggen? Een seizoen 2? Misschien, maar er staat ook nog een soort vam gloeiende vorm achter en dat lijkt wel heel erg op het Ubisoft logo!

Om je even een beeld te geven, het gaat om dit plaatje:

Is dat Agent 47 überhaupt wel? Zo ja, waarom zien we hem dan zo staan? Er is natuurlijk nog niks officieel bekend vanuit Ubisoft, maar over een week weten we meer, want dan zien onthult de studio dus nieuwe content!

Waarom Ubisoft?

Zoals jullie misschien al weten zitten de makers van Hitman, IO Interactive, al een tijdje zonder grote uitgever boven zich. De studio had zichzelf gekocht, maar nu zijn ze volgens mij toch op zoek naar een nieuwe uitgever, want als je nieuwe content wil maken, dan moet je toch echt weer geld hebben! Ik denk dat inkomsten van de episodische content van Hitman niet genoeg is voor het aangaan van een nieuw Hitman project. Of dit nou seizoen 2 wordt of een compleet nieuw deel, niemand weet het.

Wat zou dit echter voor de franchise betekenen? Een Ubisoft saus over Hitman zou denk ik betekenen dat elk onderdeel van Hitman ongeveer DLC wordt en dat je 15 afleveringen per seizoen krijgt i.p.v. een paar zoals nu. Toch vind ik Hitman vrij goed passen bij Ubisoft en dat komt denk ik ook door games als Splinter Cell (geef ons een nieuw deel!!!!) en Assassin’s Creed wat immers ook om huurmoordenaars gaat (soort van). Ik hoef alleen geen typische Ubisoft formule te zien en allerlei microtransacties in de game die niet logisch zijn. Natuurlijk zijn een paar skins niet mis, of een klein pre-order dingetje, maar don’t take it too far!

Van de pot gerucht

Dit hele artikel is natuurlijk puur gebaseerd op een gerucht en dus is er niks officieels! Je kan alles even met een korrel zout nemen voor nu. Het zou Hitman niet misstaan als Ubisoft zich over de franchise ontfermt. Het enige wat we zeker weten is dat we over een week nieuwe Hitman dingen gaan zien. Misschien is dat gloeiende ding in het plaatje wel een nieuwe locatie, kan ook. Afijn, wachten dus.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments