Als we het over iets missen op de Xbox hebben, dan is het goede verhalende games. Daarvoor moet je echt bij de concurrent zijn. De absolute meester op dit gebied is Quantic Dream die exclusief voor Sony zijn games bouwde. Maar gaat daar verandering in komen?

Sinds de release van Heavy Rain in 2010 heeft Quantic Dream echt naam gemaakt met het maken van geweldige titels voor de PlayStation. Maar Quantic is nooit exclusief van Sony geweest. Daarom is er pas geleden een break geweest in deze vaste relatie. Deze breuk wordt ingeluid met het uitbrengen van Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human voor de pc.

Vooral die laatste titel is echt geweldig. De motion capture in de game is fenomenaal en de manier waarop elke keuze implicaties heeft voor de rest van het verhaal is zeer indrukwekkend te noemen. Pas geleden liet David Cage van Quantic in een interview weten dat de verschuiving best behoorlijk is. Hij vertelde dat het bedrijf al langer over de toekomst aan het nadenken was en de weg die het bedrijf zou moeten gaan afleggen. Het breken met de exclusiviteitsdeal met PlayStation geeft ze nu de kans om op meerdere platforms te gaan werken.

David Cage

David bevestigd dat Quantic al twee jaar voor de release van Detroit naar uitbreiding aan het kijken was en hoe ze zich los konden maken van PlayStation. Dit was volgens hem na 12 jaar samenwerking wel nodig. Hij gaf aan dat ze, gezien de veranderingen in de komende jaren zoals nieuwe platformen, 5G en Cloud Play, iets moesten gaan doen.

Als onafhankelijke uitgever willen ze originele games van hoog kwaliteit de kans gaan geven. Er is bij Quantic altijd ruimte voor nieuwe uitgevers. De pc ports van de drie eerder genoemde titels zijn hiervan het startpunt. Men is een jaar bezig geweest met het omzetten van deze games en het optimaliseren van de engine en de controls.

Het is dus stilletjes hopen dat we deze titels ook op de Xbox gaan zien. En als ze komen, dan moet je ze halen. No-brainers.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Rik
Beheerder
Rik
3 jaren geleden

Dat zou echt nice zijn. Detroit Become Human is een van de beste verhalende games die ik afgelopen jaren heb gespeeld! Zou tof zijn deze nog eens op de Xbox te kunnen spelen!

Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Nou, ik speel zowel op de Xbox als de pc dus ik zou zeggen; kom maar op!