Gaat Microsoft de framerate-verdubbelaar voor backward compatible games op de Series X|S aankondigen?

In de categorie ‘korrel strooizout’ lijkt er goed nieuws aan te komen. Met name voor de backward compatible games op je Series X|S.

Het gerucht gaat namelijk rond dat Microsoft eindelijk de prestaties van backwards compatible games op de Series X|S gaat aanpakken. Volgens een post op Reddit van de Spaanse YouTuber ElAnalistaDeBits heeft Microsoft iets laten horen over een speciale aankondiging die ze volgende week gaan maken en die veel van de Xbox Series X en S-bezitters blij zal gaan maken. Het zou om een technologische aankondiging gaan die met de backwards compatibiliteit te maken zal hebben.

Vorig jaar liet het bedrijf al weten dat men met een nieuwe technologie bezig was waarmee de framerates van backward compatible games verdubbeld zouden kunnen gaan worden. Het zou deze oudere games vloeiender moeten laten lopen.

Het Backward compatibility team heeft nieuwe methodes ontwikkeld waarmee ze effectief de framerate op een aantal titels kan verdubbelen. Alhoewel dit op veel titels niet van toepassing is, vanwege de games oorspronkelijke physics en animaties, zullen deze nieuwe technieken game engines helpen om sneller beelden te genereren waardoor je een vloeiende ervaring krijgt ten opzichte van wat de game eerder kon tonen omdat de hardware dat toen niet aankon.

De geruchtenbrigade gelooft dat Microsoft dit op 17 februari bekend zal gaan maken. Al zullen deze verbeteringen maar voor een aantal games gelden, het zal sowieso honderden backward compatible games die op 30 fps vast waren gezet automatisch naar 60 fps omhoog schroeven zonder dat de ontwikkelaar daar aan te pas komt. Microsoft heeft deze nieuwe methode in bovenstaande video al met Fallout 4 laten zien waarbij men de framerate van 30 naar 60 fps op een Series S had opgeschroefd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments