In de wandelgangen gaan hardnekkige geruchten dat Microsoft gesprekken heeft met de chipbakker AMD. De gesprekken zouden al enkele maanden geleden zijn gestart, aldus tech site KitGuru.

Een anonieme bron heeft tegen KitGuru gezegd dat Microsoft al enkele maanden gesprekken heeft met AMD omtrent een complete overname van het bedrijf. Vanuit het perspectief van Microsoft is dit een slimme zet. Elke Xbox One die verkocht word kost de softwaregigant ongeveer $ 100,- aan chipsets van AMD. Met een kleine 12.6 miljoen verkochte Xbox One consoles komt dat neer op een slordige $ 1.26 miljoen. Dat is een aanzienlijke kostenbesparing als je dat stuk kosten kan snijden. De waarde van AMD word geschat op $ 1.81 miljard, iets wat Microsoft zo uit zijn hoge hoed kan toveren. Microsoft beschikt over ongeveer $ 95.3 miljard voor overnames en dergelijke. Moet in principe geen probleem zijn dus.

xbox-one-chip

Bijkomend voordeel

Bijkomend voordeel van een eventuele overname is dat Microsoft zo Sony enigszins een hak zet. Sony maakt ook gebruik van AMD’s GPU en CPU voor de Playstation 4. Zo zou Microsoft dus cashmoney kunnen vangen voor elke verkochte Playstation 4. Niet slecht als je het mij vraagt.  Sony kan dan eigenlijk maar twee dingen doen, of ze geven geld aan Microsoft voor elke verkochte Playstation, of ze kopen zelf ook een chipsfabrikant zoals Intel of Nvidia. In een ‘oorlog’ tussen twee partijen is het ideaal om je tegenstander te dwingen om iets te doen, helemaal als dat een bak geld kost. Nog iets waar rekening mee gehouden moet worden, Microsoft verkoopt meer hardware dan enkel de Xbox One. De Surface tablet serie, Nokia Lumia telefoons en andere hardware producten. Wie weet waar de HoloLens op draait, zou mij niet verbazen als daar ook wat AMD producten in zitten. Zowel Microsoft als AMD hebben nog niet gereageerd op de geruchten, het is en blijft op dit moment dus ook niet meer dan een gerucht. Maar logisch is het wel, het zou mij niets verbazen als dit gerucht werkelijkheid word. Onze held Phil ‘ik-doe-altijd-mijn-hand-in-mijn-zak’ Spencer zat vast niet voor niets bij de E3 show van AMD 😉

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments