Ga op kroegentocht met de duivel in Afterparty

Jij en je beste vriend zijn onlangs overleden en de weegschaal slaat nou niet bepaald positief door. Veroordeeld tot een eeuwigheid in de hel ga je op zoek naar een uitweg. Die uitweg is er. Wie de grote man in de hel, Satan himself, eruit kan drinken mag terug naar de aarde. Bottom’s up.

Afterparty wordt gemaakt door Night School Studio, de makers van Oxenfree, en volgt de twee vrienden Milo en Lola die onlangs zijn overleden. Dat feitje op zich is al een grote schok voor het tweetal, maar als dan ook nog blijkt dat ze in de hel zitten slaat de paniek helemaal toe. Hoe komen ze daar uit? Gelukkig is er een uitweg. Wie de grote man er uit drinkt mag terug naar de aarde.

Je bestuurt tijdens de game allebie de personages. De game bekijkt vervolgens hoe je jouw Milo en Lola vormt, met wie je jezelf het meerst identificeert, wiens plannen en ideeën je volgt en uiteindelijk hoe je de voor- en nadelen van een langdurige vriendschap benut. Aan het eind van de game zal de relatie tussen Milo en Lola volledig afhangen van door jou gemaakte keuzes en meerdere playtroughs zullen dan ook verschillende eindes opleveren.

Qua stijl en gameplay lijkt het wel wat op Oxenfree waarin dialoog je grootste wapen is. In Afterparty kun je jouw spraak aanpassen met een handig hulpmiddel. Alcohol. Verschillende drankjes zorgen voor verschillende opties. Lullen als een gestoorde psychopaat? Bestel een Global Extinction. Liever iets meer flair? Dan is een Great Exhibisionist iets voor jou. Dit systeem moet volgens mij echt hilarische shit op kunnen leveren.

Heel lang hoeven we niet meer te wachten totdat we Afterparty uit kunnen proberen. De game komt vlak voor Halloween op 29 oktober uit. Oh, en hij zal direct beschikbaar zijn in de Game Pass. Wie van jullie gaat deze game een kans geven?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments